Bálint-napi tekerés
szabot
2015. február 14. szombat, 13:34
Tömegbringázás biztonságosan mindenkinek. Rendőri felvezetéssel, előre kijelölt útvonalon. Mert kell: bringasáv és fenntartható közszállítás.

Mintegy kétórás tekerésre várja a kolozsvári bringásokat ma 14 órára a Főtérre a Napoca Kerékpártúrázó Klub. A szokásos, előre bejelentett városi tekerés célja a könnyű átmozgatás mellett a városháza figyelmének újbóli felkeltése, hogy továbbra sem csinálta meg a beígért bringautakat, nem tartja karban a létező bringasávokat, és még sehol sincs a már tavalyra ígért közösségi bringázás, a bikesharing projekt.

Ez már a klub által szervezett 88. havi közös pedálozás. Ez nem a vad Critical Mass, itt mindig előre bejelentik a szervezők a városházának is az útvonalat, és kapnak rendőri felvezetést is, ezért egy kicsit unalmas, és az egyedüli, ami miatt nem veszélytelen, az pont a menet lassúsága.
 
A mai útvonal: Főtér - Deák Ferenc utca - Hunyadi tér - Budai Nagy Antal út - Szopori út - Szamosfalvi út - Kossuth utca - Unió utca - Mócok útja - Monostori út - Fenesi út - N csomópont - Csengeri Antal utca - Jászay utca - Fellegvári út - Híd utca - Főtér.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/7768
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.