Bálint-napi tekerés
szabot
2015. február 14. szombat, 13:34
Tömegbringázás biztonságosan mindenkinek. Rendőri felvezetéssel, előre kijelölt útvonalon. Mert kell: bringasáv és fenntartható közszállítás.

Mintegy kétórás tekerésre várja a kolozsvári bringásokat ma 14 órára a Főtérre a Napoca Kerékpártúrázó Klub. A szokásos, előre bejelentett városi tekerés célja a könnyű átmozgatás mellett a városháza figyelmének újbóli felkeltése, hogy továbbra sem csinálta meg a beígért bringautakat, nem tartja karban a létező bringasávokat, és még sehol sincs a már tavalyra ígért közösségi bringázás, a bikesharing projekt.

Ez már a klub által szervezett 88. havi közös pedálozás. Ez nem a vad Critical Mass, itt mindig előre bejelentik a szervezők a városházának is az útvonalat, és kapnak rendőri felvezetést is, ezért egy kicsit unalmas, és az egyedüli, ami miatt nem veszélytelen, az pont a menet lassúsága.
 
A mai útvonal: Főtér - Deák Ferenc utca - Hunyadi tér - Budai Nagy Antal út - Szopori út - Szamosfalvi út - Kossuth utca - Unió utca - Mócok útja - Monostori út - Fenesi út - N csomópont - Csengeri Antal utca - Jászay utca - Fellegvári út - Híd utca - Főtér.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/7768
Az RMDSZ törvénymódosítása átment a képviselőházon, már csak az államfőn múlik, mikor vezetik be.
A bukaresti médiafigyelő szervezet ismét elkészítette éves jelentését, melyben terjedelmesen foglalkozik a romániai magyar kisebbség ellen irányuló diszkriminációval is.
A szociáldemokrata vezér és kormánya folyamatosan mantrázzák a kormányprogram egyetlen és abszolút igazságát. A számok azonban olyanok, mint a tények: makacs dolgok.
A szenátorok ma háromnegyedórás vitában mondták el, mit gondolnak Székelyföld autonómiájáról.
És mennyi a képen látható… izének az előállítási költsége?
A jelek szerint nem matematikusi képességei miatt szerepeltetik a szíriai csapatban.
A kisbusz, melyben utaztak, Szlovéniából tartott Maros megye felé. A vétkes sofőr Facebookozott vezetés közben.
Hallgatólagosan elfogadta, hogy ne legyen büntethető, ha valaki nem saját, hanem más hasznára követ el korrupciós bűncselekményt.
Pár zaftos kulcsszó egy igazi román nemzetvédő hazafi politikus parlamenti interpellációja kapcsán.
Már csak két hónap, és lehet felvételizni az egyetemre. Több száz szakra, közel 25 ezer helyre.
Az elkövetkező egy évben 3,5 százalékkal kevesebbet fizetünk az áramért.
Az ügyészek a forradalom utáni időszakban elkövetett összes törvénytelenség miatt előveszik a volt elnököt.
A DNA három év letöltendő börtönbüntetést kért a szenátus elnökére, de a legfelsőbb bíróság ma felmentette a hamis tanúzás vádja alól.
Úgy tűnik, Liviu Pop úr nincs tisztában a román szlenggel. Sem.