Bálint-napi tekerés
szabot
2015. február 14. szombat, 13:34
Tömegbringázás biztonságosan mindenkinek. Rendőri felvezetéssel, előre kijelölt útvonalon. Mert kell: bringasáv és fenntartható közszállítás.

Mintegy kétórás tekerésre várja a kolozsvári bringásokat ma 14 órára a Főtérre a Napoca Kerékpártúrázó Klub. A szokásos, előre bejelentett városi tekerés célja a könnyű átmozgatás mellett a városháza figyelmének újbóli felkeltése, hogy továbbra sem csinálta meg a beígért bringautakat, nem tartja karban a létező bringasávokat, és még sehol sincs a már tavalyra ígért közösségi bringázás, a bikesharing projekt.

Ez már a klub által szervezett 88. havi közös pedálozás. Ez nem a vad Critical Mass, itt mindig előre bejelentik a szervezők a városházának is az útvonalat, és kapnak rendőri felvezetést is, ezért egy kicsit unalmas, és az egyedüli, ami miatt nem veszélytelen, az pont a menet lassúsága.
 
A mai útvonal: Főtér - Deák Ferenc utca - Hunyadi tér - Budai Nagy Antal út - Szopori út - Szamosfalvi út - Kossuth utca - Unió utca - Mócok útja - Monostori út - Fenesi út - N csomópont - Csengeri Antal utca - Jászay utca - Fellegvári út - Híd utca - Főtér.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/7768
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?