szabot
2015. február 14. szombat, 11:57
A Google művészi csókokat digitalizált, amelyeken most elképesztő felbontásban legeltethetjük a szemünket.

A Google saját kulturális intézete, a Google Cultural Institute szerelmes témájú képzőművészeti alkotásokkal bővítette online képtárát. 

Ha már amúgy is a Google-ön keresünk ma szerelmes idézeteket, leveleket, szívformákat és recepteket, a keresőóriás beszáll a találati oldalon folyó kultúrharcba, és azzal ünnepli a Bálint-napot, hogy híres műalkotásokat tesz szerelemre áhítozó szemünk elé.
 
Lementeni nem, csak részletekbe menően nézegetni, összehasonlítgatni, saját galériát kialakítani lehet Gustav Klimt, Anh Chang Hong vagy Rodin csókjának digitális változatából. Annyira részletekbe menően, hogy jól lehet látni az ecsetvonásokat vagy a vászon szövését, és közben rengeteg információhoz is jutunk az épp nézegetett képről. 
 
Az egész gyűjtemény olyan, mintha a Google Earth-öt ráeresztenénk a világ legtutibb művészeti galériájára, amelyik összevásárolta volna a legjobb szerelmesképeket a van Gogh-ot, Goyát, Munch-ot kiállító londoni, párizsi, barcelonai múzeumokból.
 
Itt lehet szép szerelmesképeket nézegetni gigafelbontásban.
 
A Google Cultural Institute online platform 2011-ben indult, „kiállításai” vilgátörténelmi eseményeket, témákat fednek le a 20. századból, de barangolni lehet a világ leghíresebb művészeti múzeumaiban is. A fenti videó eligazít, hogyan használjuk ezt az online felületet.
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/7767
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.
A jogállamiság helyzetéről szól a kemény bírálat.
A 20 éves férfi beismerte és bánja a késelést és a gázolásokat. Jobb most neki a fogdában, a családját már fenyegetik.
És ha már uszítanak, nem aprózzák el: 1848. március 15-ét a románok lemészárlásának kezdő dátumaként említik a derék patrióták.
A háromszéki politikusok most ezzel próbálkoznak.
Iohannis ország-világ előtt bejelenti, hogy nem vagyunk felkészülve az EU-elnökségre, mire Dragnea újrajátssza A megtalált bőrönd című bohózatot.