Kiborult a bili

Nézzünk csak végig a letartóztatottak, de főleg még letartóztathatóak listáján! Megborzongunk, hiszen ezek az emberek vezették hosszú éveken ezt az országot. Csak úgy röpködnek az államtól jogtalanul eltulajdonított eurómilliók, -milliárdok, szinte beleszédül az ember. És éppen akkor lopták el ezeket, amikor a köznép amúgy is alacsony béreit megnyirbálták, a nyugdíjakra pedig adót raktak.
Hirdetés

„Amikor néhány héttel ezelőtt a demokrata-liberálisok valahai üdvöskéje, Elena Udrea beintett, hogy ha netán hozzányúlnak, beindul a pokolgép, és – tiktak – csak idő kérdése a robbanás, sokan legyintettek. Pedig a szőkeség sok mindent tud, hiszen nemcsak a politikusok, hanem a vállalkozók háza táján is jártas volt, nem beszélve arról, hogy Traian Băsescu exállamfő is elkottyantott neki egyet s mást, amikor simogatta a fejét.

Az amerikaiakat a háta mögött tudó Laura Codruța Kövesi, a korrupcióellenes főügyész sem hitt neki, mert mégis behívatták egy kis beszélgetésre, mondván, jogi megfigyelés alatt van. És akkor kiborult a bili. Beszennyeződött szinte az egész román politikus és vállalkozógárda.

Ma már mindenki előtt világos, hogy miként és miért vágtak bele a korrupcióellenes ügyészségnél a mind jobban terebélyesedő akcióba. Ma már jobban látszik, hogy a lopások, lenyúlások, átverések, csalások nem egy, hanem minden román párt velejárói. Nincs olyan politikai csoportosulás, ahonnan hiányoznának a korruptok.

Nézzünk csak végig a letartóztatottak, de főleg még letartóztathatóak listáján! Megborzongunk, hiszen ezek az emberek vezették hosszú éveken ezt az országot. Csak úgy röpködnek az államtól jogtalanul eltulajdonított eurómilliók, -milliárdok, szinte beleszédül az ember. És éppen akkor lopták el ezeket, amikor a köznép amúgy is alacsony béreit megnyirbálták, a nyugdíjakra pedig adót raktak. És ezalatt a tolvajok nábobi életet éltek. Csak eddig félmilliárd eurót kellene visszafizetniük az elítélt korruptoknak, de csak alig tíz százaléka kerül ennek a kincstárba.”

Hirdetés