Dobogóra siklott Miklós Edit a világkupán!

Eddigi sportpályája csúcsát érte el ma a csíkszeredai Miklós Edit a St. Moritz-ban zajló alpesi sí világkupán: harmadik lett.
Hirdetés

Karrierje legjobb eredményét érte el Miklós Edit, a St. Moritz-ban zajló alpesi sí világkupa lesikló versenyén. Harmadik lett Lara Gut és Anna Fenninger mögött úgy, hogy sokáig vezetett is a futamban. Életében ma először állhatott dobogóra, eddigi legjobbja egy ötödik hely volt, illetve a szocsi téli olimpián hetedik helyen végzett lesiklásban. 

A magyar sielő most a második helyen rajtolt, az olasz Nadia Fanchini után és 1:44.40-es, egészen kiváló időt futott. Gut 58 századdal, Fenninger 26 századdal tudta csak megelőzni, az olimpiai bajnok Lindsay Vonn pedig mögötte végzett. A világkupa-összetettben Miklós jelenleg a 37.
 
„A pálya felső része remekül sikerült, ez volt az alapja a harmadik helynek. Nem gondoltam, hogy a dobogón végzek, de hittem magamban” – nyilatkozta a sportoló a futam után az Eurosportnak. Miklós Edit harmadik helye igazi bravúr, a pénteki edzésen csak a 18. helyen ért célba.
 
A csíkszeredai születésű versenyző a magyar alpesi sízés történetének legnagyobb sikerét érte el ezzel az eredménnyel.
 
Miklós Edit idén tölti a 27. évét, és úgy indult neki az idénynek, hogy világbajnok akar lenni. A világbajnokságot idén február első felében rendezik az Amerikai Egyesült Államokban.
 
 
Fotó: MTI

 

Hirdetés