Lemondhat a modern sportcsarnok tervéről Várad

Meghiúsulni látszik a Bihar megyei PSD által a kampányidőszakban beígért nagyváradi sportcsarnok terve.
Hirdetés

Liviu Dragnea, a regionális fejlesztési és közigazgatási tárca minisztere és Szabó Gabriela sportminiszter kedden írta alá azt a megállapodást, amelyik országos szinten 52 sportlétesítmény építését/modernizálását készíti elő. A listán a Bihar megyei PSD nagy meglepetésére nem szerepel a nagyváradi sportcsarnok terve, amelynek megvalósítására személyesen Victor Ponta miniszterelnök (és elnökjelölt) valamint Liviu Dragnea miniszter ígért pénzt egy váradi kampányrendezvényen. A terveket Ovidiu Mureşan alpolgármester karolta fel, aki egy 5000 férőhelyes, a körgyűrű mellett helyet kapó sportcsarnok építésére kért pénzt.

Az alpolgármester meglepődve vett tudomást arról, hogy Várad nem szerepel az illetékesek által közzé tett listán. A Bihon.ro megkeresésére elmondta, hogy az Országos Befektetési Vállalat az előzetes dokumentáció kiegészítését kérte, de azt az önkormányzat nem küldte még el Bukarestbe. „Addig nem kérhetem számon Bukaresten az ígéret teljesítését, ameddig mi sem teljesítettük a házi feladatot” – magyarázkodott Mureşan. Hozzátette: a következő napokban megérdeklődi, hogy kap-e finanszírozást a váradi sportlétesítmény, és reméli, hogy nem maradtak le erről a „vonatról”.

A fejlesztési minisztérium és a sportminisztérium 52 településen készül nagyszabású sportberuházásba, de mintha Erdélyt ebben a tekintetben is mellőznék. A kolozsvári sportkomplexumon, az aradi uszodán, a kézdivásárhelyi műjégpályán és a sepsiszentgyörgyi sportcsarnokon kívül nem szerepel más erdélyi település a listán. 

Fotó: Bihon.ro

Hirdetés