Emil Boc önkritikát gyakorolt a többnyelvűség ügyében

Mostantól minden nagyon multikulturális lesz, ígérte. Még a buszokon is lesznek magyar idézetek.
Hirdetés

Kolozsvár polgármestere a magyar ifjúsági szervezetekkel tartott pénteki találkozóján ismerte el, hogy a polgármesteri hivatal hibázott, amikor az Európai Ifjúsági Főváros szilveszteri nyitórendezvényén, illetve a tájékoztató anyagokban nem fektetett elég hangsúlyt a többnyelvűségre. A polgármesteri találkozón az IKE, a KMDSZ, a KMDT, a KIFOR és a helyi tanács magyar képviselői vettek részt.

A Maszol.ro Antal Gézát, a KIFOR elnökét kérdezte a találkozó részleteiről. Antal elmondta, hogy Boc szerint a hivatal magára vállalja a felelősséget a mulasztásért, de konkrét felelősöket nem volt hajlandó megnevezni. 

Ígéretet tett arra, hogy a városháza egy hónapon belül kicseréli a Kolozsvár Európai Ifjúsági Főváros 2015 logóját is megváltoztató óriásbannert, amely Kolozsvár monostori bejáratánál csak román nyelven hirdeti a külföldi turistákat is váró projektet. Továbbá útmutató kézikönyv készül a többnyelvűségről a projekt kommunikációjával foglalkozó illetékesek számára, a Day 15 program keretében pedig magyar szerzők művei is felkerülnek a tömegközlekedési járművekre. És egyáltalán: minden nagyon multikulturális lesz.
 
Mint írtuk, az Európai Ifjúsági Főváros projekt koordinálásáért felelős Share Föderáció is kiállt a többnyelvűség alkalmazása mellett.
 
A részletekről az alábbi linken olvashat.

Hirdetés