Ilyen volt a szilveszter Kolozsvár főterén

A kincses város látványos, nagyszabású utcabállal ünnepelte, hogy 2015-ben Európa ifjúsági fővárosa lesz.
Hirdetés

Kolozsvár polgármesteri hivatala, az ifjúsági főváros munkálatait előkészítő Share föderációval közösen, igazi fesztiváli körülmények között búcsúztatta az óesztendőt. A Costi Cămărășan Band koncertjére még elég kevesen voltak kíváncsiak, amikor viszont a színpadra lépett az est sztárvendége, a The Asteroids Galaxy Tour, már többszázan tolongtak a főtéri koncertemelvény előtt, a tömeg pedig egyre nőtt. 

A bulihangulat garantált volt, nemcsak a dán zenekar lábakat megmozgató muzsikája miatt, hanem azért is, mert mínusz tizenöt fokban nemigen lehet egy helyben állni az összefagyás veszélye nélkül. Szegény Mette Lindberg, az Aszteroidák énekesnője egyre több rend ruhát kényszerült magára ölteni koncert közben, míg végül olyanformán nézett ki, mint egy ugráló mackó.

A következő sztárfellépő maga Emil Boc volt, aki néhány perccel éjfél előtt népes slepp kíséretében beviharzott a színpadra, kezében román trikolórt lobogtatva, ami az újévköszöntő pillanat ünnepélyességéhez illett ugyan, ám amikor a városvezető az Avicii Wake Me Up című nótáját kezdte énekelni zászlóstul, az kissé viccesen hatott. Azért az Avicii, mert David Guettával együtt ők lesznek az ifjúsági főváros program első nemzetközi nagyágyúi, akik tiszteletüket teszik Kolozsváron.

Az európaiság ünnepléséből természetesen most is kimaradt a többnyelvű mozzanat („ha magyarul nem is, bár angolul köszönthettek volna”, morogtak az örökké elégedetlenkedő kollégák). A tűzi-, a hang- és fényjáték azonban – minden giccses elemével együtt – igazi vizuális orgiává sikeredett, a Szent Mihály templom kontúrjait körberajzoló lézershownál látványosabb produkcióra aligha számíthattak az egybegyűltek. (Videónk itt látható.)

Aztán pedig pezsgő, koccintás, BÚÉK. Ott jártunk, megörökítettük.

(Fotók: Fall Sándor; szöveg: Papp Attila Zsolt)

Hirdetés

 

Hirdetés