Új mozgástér

Az igazság az, hogy semmi érdemlegeset nem nyertünk a kormányzati szerepléssel. Egy tapodtat sem mentünk előre az autonómiáért vívott harcunkban.
Hirdetés

„Az már egyáltalán nem szokatlan, nem is váratlan, hogy az RMDSZ búcsút intett a kormánykoalíciónak, s nem hiszem, hogy szidni lehetne érte. Az igazság az, hogy semmi érdemlegeset nem nyertünk a kormányzati szerepléssel. Egy tapodtat sem mentünk előre az autonómiáért vívott harcunkban, nincs marosvásárhelyi önálló magyar nyelvű orvosképzés sem, de a legnagyobb arculcsapás a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó visszaállamosítása, ami újfent bizonyítja, hogy egyáltalán nincs politikától – főleg a nacionalista irányvezetéstől – független romániai igazságszolgáltatás. A mi eseteinkben feltétlenül, s ezt beszédesen bizonyítja nem csupán a Mikó-ügy, hanem a számtalan nevetséges és alantas zászlóper is, mikben mindig ellenünk döntenek, soha nem létezett törvényekre hivatkozva.

Hát most visszakerülünk oda, ahová tényleg tartozunk, a jobboldalra, s bár ez önmagában semmit nem jelent, de legalább a helyünkön vagyunk.”

Hirdetés