Pénzbüntetést kapott az Erdélyt gyalázó író Facebook-bejegyzése miatt

Emlékeznek még a Rakom a f..szomat Erdélybe! című írásra az „ultramodern” caracali író Facebookjáról? Büntetést szabott ki a diszkriminációellenes tanács.
Hirdetés

Kétezer lej kifizetésére kötelezi az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) azt a román írót, aki pár hónapja a Rakom a f..szomat Erdélybe! című nyílt levelében fejtette ki az erdélyiekkel kapcsolatos, nem túl hízelgő véleményét. 

Liviu Andrei máris reagált a CNCD döntésére. Blogján azt írja: politikai menedéket fog kérni az európai nagykövetségektől, mert halálos üzeneteket kapott, miután a Facebookon közzé tette írását. Számos nemzeti és szexuális kisebbségekről szóló írása, erdélyi felesége és rokonai ellenére ítélték el xenofóbia miatt, és ez azt mutatja, hogy „fasisztoid kommunizmusban” élünk – mondta a saját önmeghatározása szerint „ultramodern” író, aki fellebbezést nyújt be a „bozgorok és volt szekusok” döntése ellen. 

Az ominózus pamfletben Liviu Andrei többek között arról írt, hogy Románia legyen fejedelemség, de a „mocskos Erdély” nélkül, mert az csak rosszat hozott az országnak. Az írásban azt is kifejti, hogy Erdélyben csak cigányok, a Sora nagyáruház jászlaiból etetett, ronda, férfias kinézetű, de amúgy virtigli kurva erdélyi lányok, nagydarab melákok, vagy Emil Boc kolozsvári polgármesterhez hasonló seggdugaszok élnek.

A Főtér műelemzése az „irodalom-, kultúr- és politikatörténeti mérföldkőnek” számító cikkről itt érhető el.

Hirdetés