Ex-PSD-s vezetheti Johannis államfői hivatalát

Csak öt éve PNL-tag, addig a szociáldemokraták szekértolója volt.
Hirdetés

Egykori fekete öves szociáldemokrata párti (PSD) politikus vezetheti Klaus Johannis megválasztott államfő elnöki hivatalát: a kiszivárgott hírek szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) azt a Dan Mihalachét jelöli a tisztségre, aki csak 2009-ben lépett be a pártba, addig a PSD embere volt,

Mihalache pályafutása a PSD elődje, a FSN pártlapjának számító Azi című lapnál kezdődött újságíróként, majd 1994-ben a Văcăroiu-kormányban miniszteri tanácsosi tisztséget kapott.
2001 és 2004 között Adrian Năstase szociáldemokrata kormányfő tanácsadója volt, 2004-ben a PSD listájáról parlamenti képviselővé választották. 2007-ben a párt európai parlamenti képviselője lett, majd 2009-ben állt át a liberálisokhoz, miután összeveszett Mircea Geoană akkori PSD-elnökkel az EP-választási listán elfoglalt helye miatt. Ekkor Crin Antonescu akkori PNL-elnök álalmfői kampányát vezette.

2011-ben a PNL főtitkár-helyettesévé választották, majd 2012-ben a PSD és a PNL alkotta kormányban kormányfőtitkár-helyettessé nevezték ki. 2010-től a DIB Media Consulting nevű cég igazgatója, a Dimitrie Cantemir Egyetemen oktat politikai marketinget.

 

Hirdetés