Ismét ezrek az utcán

Még tüntetnek egyet ma délután a szavazati jog szabad gyakorlásáért. Főként Kolozsváron.
Hirdetés

A kolozsvári tüntetés Facebook-oldalán jelezték a legtöbben, több mint nyolcezren, hogy kijönnek a Főtérre tüntetni. Péntek az utolsó nap az elnökválasztás második fordulója előtt, hogy legálisan lehet szabadtéri megmozdulásokat tartani.

Bukarestben valamivel több mint kétezren jelezték, hogy kimennek az Egyetem térre, hogy kifejezzék felháborodásukat az első forduló megszervezésének módja miatt, amelynek köszönhetően a külföldön élő választópolgárok közül több ezren nem tudtak voksolni.
 
A Facebookon publikált mozgósító videók azt tükrözik, a román diaszpóra még elszántabban készül a második fordulóra, mint a két héttel ezelőtti vasárnapon. 
 
Ma este tüntetni fognak még Temesváron, Nagyszebenben, Brassóban, Nagyváradon (ahol a PSD melletti tüntetés is várható), Nagybányán, Aradon, Marosvásárhelyen, Konstancán, Galacon, Bákóban, Iași-ban. A tüntetésekre való felhívások hangneme korántsem semleges, a düh egyértelműen a választásokat lebonyolító PSD-kormány és vezetője, Victor Ponta ellen irányul.
 
Kolozsváron a múlt szombati tüntetésre több mint tízezren jelentkeztek be, és legalább ötezren vonultak utcára. Ma kora délután pedig mintegy 100 PSD-s aktivista vitt ki legalább annyi piros lufit, amit szétosztottak a gyerekeknek, és ordító zene mellett (ugyanaz a szám ment legalább egy órán át) felengedtek egy óriási ballont Victor Ponta presedinte felirattal.

Hirdetés