Tizennégyen Romániáért 14. Victor Ponta

Románia elnökjelöltjeit bemutató profiler sorozatunk utolsó része. A főszerepben: Victor Ponta. A Másoló!
Hirdetés

Én népem, én igen nagy népem!

Ma reggel, munkába menet jegyeztem fel ezt a néhány keresetlen és saját gondolatot, a Magherun, egy forgalmi dugóban. Hallgassátok Viktor vezért!

Amikor a sasok hallgatnak, a papagájok kezdenek fecsegni. Ezért eldöntöttem: nem hallgatok tovább. 

Románok! A legnagyobb dolgok mindig egyszerűek és egyetlen szóval ki lehet fejezni őket. Szabadság. Igazság. Becsület. Kötelesség. Irgalom. Remény. Ilyen vagyok én is. Egyszerű. Egyszavas. És egyszavazásos. Egy fordulóval akarok az elnökötök lenni. 

Ne feledjétek: ez a választás kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek. Vagyis nekem. Tudom, a trón csak egy egyszerű szék, ami bársonnyal van beborítva. De mindenkinek van egy álma. Az enyém te lettél. 

A tegnap azt találtam mondani, hogy a legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval. Ma is így gondolom. Sőt, ellenkezőleg! A legjobb érv a demokrácia mellett egy ötperces beszélgetés egy átlagszavazóval. Számoljátok ki, mennyi 5 x 22.000.000. Ennyi percet akarok veletek beszélgetni. Mindegyiketekkel. Személyesen. Megvalósítom a totális demokráciát.

 

 

Hirdetés

 

Polgárok! Tudom, azt gondoljátok rólam, hogy aljas, hazug, tolvaj, korrupt politikus vagyok. De azt is tudom, hogy a politikában tilos bármit visszavonni, meghátrálni, vagy elismerni, hogy hibáztunk. Ezért nem vonok vissza semmit, nem hátrálok meg, és nem ismerem el, hogy aljas, hazug, tolvaj, korrupt politikus vagyok. Mert az ember becsvágya olyan eszményi közönséget teremt magának, amelyet úgy hívnak: utókor. És ne feledjétek: a körülményeket én alakítom! Bár azt is mondhatnám itt, egy hirtelen felvillanó saját szellemi sziporkával: az állam így is, úgy is én vagyok!

Nemzetes társaim! Bizony mondom néktek, bűnben fetrengtek, ha azt gondoljátok, emberek vagytok. Többek vagytok ti az embernél. Nép vagytok. Egy test, egy lélek! És ekként is szavazzatok. Rám. Mert bizony mondom néktek: Van ember – van probléma! Nincs ember – nincs probléma!

De mondok mást is. Nem könnyű nekünk, románoknak. Itt őrlődünk, megannyi ellenséges nemzet malomkövei között. Márpedig, ha egy egész nemzet gyávává vált, és csak ezer ember maradt, akik valami nagyot akarnak, és akiknek megvan az erejük a jövő alakítására, akkor ez az ezer ember a nemzet. De csak akkor, ha nem keveredünk. A román nemzet csak akkor tudja bizonyítani életerejét és élni akarását, ha tisztán tudja magát tartani. Tehát csak a bátor és tiszta románok szavazzanak rám. És én tudom, hogy ebben az országban 22 millió bátor, tiszta román él!

A végére hagytam a ma reggeli nagy kérdést, ami a tükör előtt állva jutott eszembe. Mert, testvéreim, ez a vasárnapi választás nagy tétje. Kimondom, ha nagy teher kerül is vele mindannyiunk vállára. Lenni, vagy nem lenni? Ez itt a kérdés.

Hirdetés