Nyertek a magyarok és a románok is

És egy olyan kis ország selejtezte le Hollandiát a ma esti Eb-selejtezőben, amelyről ezt el sem tudtuk volna képzelni. Foci kedd este.
Hirdetés

A magyar válogatott egygólos győzelmet aratott a Feröer-szigetek vendégeként a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság selejtezőjének harmadik fordulójában. A meccs egyetlen gólját Szalai Ádám (a képen) szerezte Torshavnban.

A magyar csapat összetétele: Dibusz Dénes – Varga József, Juhász Roland, Kádár Tamás, Korhut Mihály – Simon Krisztián, Gera Zoltán, Tőzsér Dániel (Kalmár Zsolt – 73.), Dzsudzsák Balázs – Nikolics Nemanja (Fiola Attila – a szünetben), Szalai Ádám (Priskin Tamás – 84.)
 
A román válogatott az első félidőben csak izzadt a finnek szaunájában. A második félidő Chipciu sérülésével indult, aki helyett Lucian Sînmărtean lépett pályára, és rá 6 percre tökéletes szögletrúgásából Bogdan Stancu fejelt gólt. Sînmărtean kulcsjátékosnak bizonyult, mert három perccel később az egyik finn játékos, Ring úgy ment neki, hogy azzal beszerezte a második sárgáját, és az északiak emberhátrányba kerültek.
 
Hét perccel a lefújás előtt ismét akciózott a nyerő páros, Sînmărtean passzát Stancu vette át tökéletesen, és bombázott a tizenhatos mögül egyből a kapuba.
 
 
Ezzel Románia feljött az F csoport második helyére, amelynek negyedik helyén Magyarország tanyázik.
 
1. Észak-Írország 9 pont
2. Románia 7 pont
3. Finnország 4 pont
4. Magyarország 4 pont
5. Görögország 1 pont
6. Feröer-szigetek 0 pont
 
A nap bombameglepetésével viszont Izland szolgált hazai pályán. Fantasztikusan futballozva legyőzte az elmúlt két világbajnokság dobogósát, Hollandiát. Izland három meccsen elért három győzelemmel, nyolc rúgott és nulla kapott góllal vezeti az A csoportot.
 
Címlapkép: Illyés Tibor / MTI

Hirdetés