A Főtérről jelentjük
Szerző: Szabó Tünde
2014. szeptember 29. hétfő, 23:08
Fekete-fehér a kolozsvári U focicsapat színe, de ha a drukkerei nem hőbörögnének, ő lenne a legszürkébb klub a bajnokságban.

Egész délután a Főtér sarkán, a Deák Ferenc / Eroilor utca elején hangoskodtak az U drukkerei, amíg el nem indultak este a városi rivális, a Kolozsvári CFR fellegvári stadionjába.

Az U mint Universitate csapatnak nem sok köze van az egyetemhez, a szurkolóinak még kevésbé. A csapat ismét a bajnoki tabella kieső zónájában tanyázik, de neki van a legbalhésabb szurkolótábora Erdélyben, és ez az egyetlen dolog, amiért figyelni szoktak rá.
 
Mondjuk ma elég nehéz lett volna nem figyelni, hogy mi történik, mivel a drukkerek Kolozsvár központjában gyűltek össze, és ezt az összegyűlést legalább három órán át művelték előbb a Deák Ferenc utca teraszain, majd a haranglábnál. Skandáltak, zászlókat lengettek, előbb dobot püföltek, aztán kicsit a csendőröket is, majd jó hangos petárdákat durrogtattak.
 
U-drukkerek
 
A csendőrökkel azért akaszkodtak össze, mert azok lefogták és nem engedték egyik társuknak, hogy füstbombát gyújtson meg. Később egymással is összebalhéztak páran, és az operatőröknek is többször beszóltak, hogy ne videózzák őket. Nem értem, hogy akkor meg miért vonulnak utcára.
 
U-snak lenni egyébként is nagyon fura dolog. Szeretni kell egy harmatgyenge csapatot, amely utoljára 1933-ban volt sikeres, folyton kiabálni meg petárdázni kell az utcán, amiért folyton csendőrkíséretet kapnak, amiért meg kiabálhatják azt, hogy Szabadságot a drukkereknek. Skandálásaik és énekeik negyede arról szól, hogy hajrá U, fele arról, hogy a CFR kapja be, maradék negyede meg arról, hogy a magyarok takarodjanak az országból.
 
Azt hittem, erre csak szegény és anyagi kilátástalanság miatt frusztrált, lakótelepi tinédzsereknek van szüksége. De nem. 
 
U-drukkerek
 
Az csak előítélet, hogy aki ilyen sportautót meg tud engedni magának, az megengedhetne magának egy jobb focicsapatot is.
 
És nem is utálják annyira a csendőröket, hogy azért ne haverkodnának velük.
 
U-drukkerek
 
 
U-drukkerek
 
A Főtér után minden útkereszteződésben megállt a menet kicsit üvöltözni, sőt belefért egy kis nárcisztikus náciskodás is. Csak a Szamosig kísértem őket, onnan a program már a szokásos: fel a CFR stadionjába, beléptetés, skandálás, zakó.
 
Ma az U csak 1-0-ra kapott ki a CFR-től. Se a győzelem lehetősége, se megalázó vereség nem cukkolja az U-s keménymagot, reméljük, mindenki békésen hazaért.
 
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/5209
A büsztöt abban a parkban állították fel a Szent László Napok szervezői, melyet maga Rhédey adományozott 200 évvel ezelőtt a városnak.
Gyarmatosította Tunézia térfelét a pályán, de csak a legvégén tudta megtörni az afrikai csapatot.
Kérdés: a Szuverén Fejlesztési és Beruházási Alap zseniális gazdasági megoldás, vagy zseniális korrupciós terv?
Csakhogy ők a belvárosban gyülekezhetnek, míg az LMBTQ-közösség – idén is – egy kevésbé szem előtt lévő helyszínen.
Az eset hétfő délután történt a Kerekdombon.
Anya, apa, gyerekek, kutya, macska, haverok, buli, zene, pihenés, eszem-iszom, szórakozás, lazulás – ez folyt a hétvégén a gyalui vár kertjében, Kolozsvár szomszédságában.
A szociáldemokraták levagdosnák az elnök szárnyait. Hovatovább nyíltan vállalt céljuk: a parlamentáris köztársaság. Na de, mi lesz Klaus Iohannisszal?
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Nem bírtak Neymarék a svájciakkal.
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.