Szerző: Bogdán László
2014. szeptember 8. hétfő, 07:53
Azáltal, hogy egyenesen támogatják a mozgóurnás szavazást, és a más településeken való pótlistás voksolást is gyermetegen leegyszerűsítik, valósággal bátorítják a választási turizmust.

„Johannis egymást leköröző nyilatkozataiban, módszeresen, kissé körülményesen, de a lényegre tapintva fejtegeti ellenvetéseit. Szerinte – és más jobboldali politikusok szerint – a sürgősségi kormányrendelettel kierőszakolt módosítások egészen egyszerűen érthetetlenek. Egy azonban teljesen vi­lá­gos: kedveznek a csalásnak. Azáltal, hogy egyenesen támogatják a mozgóurnás szavazást, és a más településeken való pótlistás voksolást is gyermetegen leegyszerűsítik, valósággal bátorítják a választási turizmust, hiszen már eddig is, a sürgősségi kormányrendeletet megelőzően választások sora bizonyította: nagyon nehéz, majdhogynem lehetetlen lefülelni a többször sza­vazókat. Ráadásul a kormányrendelet megmagyarázhatatlan módon törli a rendellenességek könnyű azonosítását szolgáló rendelkezéseket. Johannis többször is élesen fejtegette, hogy ez már önmagában is megkönnyítheti a választási csalásokat, hiszen a csalóknak, a többször, több helyen szavazóknak kedvez. Victor Ponta nyeglén, a nehéz kérdéseket kikerülve válaszol, szerinte és politikustársai szerint a sürgősségi kormányrendelet módosításai a szavazás egyszerűsítését szolgálják.
Ahogyan beindult a kampány, megkezdődtek a megszokott helycserés támadások is, egyre több kisebb és nagyobb település polgármestere igazol át másik pártba, remélve, hogy így, a cserével megőrizheti hatalmát. Nem az a fontos, hogy melyik pártba tartozik (párthűség, ideológia, ugyan, itt Kelet kapujában vagyunk, ahol semmit nem vesznek komolyan!), hanem hogy polgármester marad-e."

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/4810
Áram és víz nélkül maradt vasárnap teljes Lugos. Temes megyében 45 ezer ember hiányolja a 20. század civilizatorikus vívmányát, a villanyt.
Ma jelentette be, hogy jövőre újra indul, és semmi kétségünk afelől, hogy meg is választják.
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Januárban Kolozsváron tapsolhatunk a USNK-nak.
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.