Szerző: Bogdán László
2014. szeptember 8. hétfő, 07:53
Azáltal, hogy egyenesen támogatják a mozgóurnás szavazást, és a más településeken való pótlistás voksolást is gyermetegen leegyszerűsítik, valósággal bátorítják a választási turizmust.

„Johannis egymást leköröző nyilatkozataiban, módszeresen, kissé körülményesen, de a lényegre tapintva fejtegeti ellenvetéseit. Szerinte – és más jobboldali politikusok szerint – a sürgősségi kormányrendelettel kierőszakolt módosítások egészen egyszerűen érthetetlenek. Egy azonban teljesen vi­lá­gos: kedveznek a csalásnak. Azáltal, hogy egyenesen támogatják a mozgóurnás szavazást, és a más településeken való pótlistás voksolást is gyermetegen leegyszerűsítik, valósággal bátorítják a választási turizmust, hiszen már eddig is, a sürgősségi kormányrendeletet megelőzően választások sora bizonyította: nagyon nehéz, majdhogynem lehetetlen lefülelni a többször sza­vazókat. Ráadásul a kormányrendelet megmagyarázhatatlan módon törli a rendellenességek könnyű azonosítását szolgáló rendelkezéseket. Johannis többször is élesen fejtegette, hogy ez már önmagában is megkönnyítheti a választási csalásokat, hiszen a csalóknak, a többször, több helyen szavazóknak kedvez. Victor Ponta nyeglén, a nehéz kérdéseket kikerülve válaszol, szerinte és politikustársai szerint a sürgősségi kormányrendelet módosításai a szavazás egyszerűsítését szolgálják.
Ahogyan beindult a kampány, megkezdődtek a megszokott helycserés támadások is, egyre több kisebb és nagyobb település polgármestere igazol át másik pártba, remélve, hogy így, a cserével megőrizheti hatalmát. Nem az a fontos, hogy melyik pártba tartozik (párthűség, ideológia, ugyan, itt Kelet kapujában vagyunk, ahol semmit nem vesznek komolyan!), hanem hogy polgármester marad-e."

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/4810
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.