Örömódával harangozták be a koncertet
A Főtérről jelentjük
Szerző: Szabó Tünde
2014. augusztus 28. csütörtök, 17:56
Ingyen koncertet reklámoztak a Főtéren, stílusosan minikoncerttel. Az Örömódát harangozták el.

Nemzetközi Zenetábor zajlik Kolozsváron, egyik a sok közül, amelyeket Constance R. Fortunato amerikai zenetanárnő tartott Románia nagyvárosaiban. Fortunato hitvallása szerint minden gyerekben ott rejik a zene, és bármelyikük fel tudja fedezni, illetve fejleszteni ezt a képességét, ha bátorító környezetbe kerül.

Ilyen tábor kezdődött Kolozsváron augusztus 24-én, és holnap, augusztus 29-én ingyenes koncerttel zárul a Magyar utcai (21 Decembrie 1989 u.) unitárius templomban este hattól. A gyerekek mellett fellépnek a kolozsvári filharmónia zenészei is.
 
Ezt a koncertet reklámozták be csütörtök délután 5-től és 6-tól a gyerekek a Főtéren azzal, hogy eljátszották az Örömóda nagyon híres refrénjét Fortunato asszony vezénylése mellett.
 
 
A holnapi koncert ingyenes, és a zenében magukat most először kipróbáló gyermekeknek a minél nagyobb számú közönség jelenti a legfőbb jutalmat az erőfeszítéseikért – áll a szórólapon, amelyet most a minikoncertek után osztogattak a fiatalok. 
 
Úgyhogy menjünk!

Beharangozták a koncertet a Főtéren

 

Fotók és videó: Szabó Tünde

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/4640
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.
A dühös fuvarozókat lebeszélték a sztrájkról néhány ígérettel.
Nem vehetnek örökbe gyereket a meleg párok.