Örömódával harangozták be a koncertet
A Főtérről jelentjük
Szerző: Szabó Tünde
2014. augusztus 28. csütörtök, 17:56
Ingyen koncertet reklámoztak a Főtéren, stílusosan minikoncerttel. Az Örömódát harangozták el.

Nemzetközi Zenetábor zajlik Kolozsváron, egyik a sok közül, amelyeket Constance R. Fortunato amerikai zenetanárnő tartott Románia nagyvárosaiban. Fortunato hitvallása szerint minden gyerekben ott rejik a zene, és bármelyikük fel tudja fedezni, illetve fejleszteni ezt a képességét, ha bátorító környezetbe kerül.

Ilyen tábor kezdődött Kolozsváron augusztus 24-én, és holnap, augusztus 29-én ingyenes koncerttel zárul a Magyar utcai (21 Decembrie 1989 u.) unitárius templomban este hattól. A gyerekek mellett fellépnek a kolozsvári filharmónia zenészei is.
 
Ezt a koncertet reklámozták be csütörtök délután 5-től és 6-tól a gyerekek a Főtéren azzal, hogy eljátszották az Örömóda nagyon híres refrénjét Fortunato asszony vezénylése mellett.
 
 
A holnapi koncert ingyenes, és a zenében magukat most először kipróbáló gyermekeknek a minél nagyobb számú közönség jelenti a legfőbb jutalmat az erőfeszítéseikért – áll a szórólapon, amelyet most a minikoncertek után osztogattak a fiatalok. 
 
Úgyhogy menjünk!

Beharangozták a koncertet a Főtéren

 

Fotók és videó: Szabó Tünde

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/4640
A büsztöt abban a parkban állították fel a Szent László Napok szervezői, melyet maga Rhédey adományozott 200 évvel ezelőtt a városnak.
Gyarmatosította Tunézia térfelét a pályán, de csak a legvégén tudta megtörni az afrikai csapatot.
Kérdés: a Szuverén Fejlesztési és Beruházási Alap zseniális gazdasági megoldás, vagy zseniális korrupciós terv?
Csakhogy ők a belvárosban gyülekezhetnek, míg az LMBTQ-közösség – idén is – egy kevésbé szem előtt lévő helyszínen.
Az eset hétfő délután történt a Kerekdombon.
Anya, apa, gyerekek, kutya, macska, haverok, buli, zene, pihenés, eszem-iszom, szórakozás, lazulás – ez folyt a hétvégén a gyalui vár kertjében, Kolozsvár szomszédságában.
A szociáldemokraták levagdosnák az elnök szárnyait. Hovatovább nyíltan vállalt céljuk: a parlamentáris köztársaság. Na de, mi lesz Klaus Iohannisszal?
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Nem bírtak Neymarék a svájciakkal.
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.