Örömódával harangozták be a koncertet
A Főtérről jelentjük
Szerző: Szabó Tünde
2014. augusztus 28. csütörtök, 17:56
Ingyen koncertet reklámoztak a Főtéren, stílusosan minikoncerttel. Az Örömódát harangozták el.

Nemzetközi Zenetábor zajlik Kolozsváron, egyik a sok közül, amelyeket Constance R. Fortunato amerikai zenetanárnő tartott Románia nagyvárosaiban. Fortunato hitvallása szerint minden gyerekben ott rejik a zene, és bármelyikük fel tudja fedezni, illetve fejleszteni ezt a képességét, ha bátorító környezetbe kerül.

Ilyen tábor kezdődött Kolozsváron augusztus 24-én, és holnap, augusztus 29-én ingyenes koncerttel zárul a Magyar utcai (21 Decembrie 1989 u.) unitárius templomban este hattól. A gyerekek mellett fellépnek a kolozsvári filharmónia zenészei is.
 
Ezt a koncertet reklámozták be csütörtök délután 5-től és 6-tól a gyerekek a Főtéren azzal, hogy eljátszották az Örömóda nagyon híres refrénjét Fortunato asszony vezénylése mellett.
 
 
A holnapi koncert ingyenes, és a zenében magukat most először kipróbáló gyermekeknek a minél nagyobb számú közönség jelenti a legfőbb jutalmat az erőfeszítéseikért – áll a szórólapon, amelyet most a minikoncertek után osztogattak a fiatalok. 
 
Úgyhogy menjünk!

Beharangozták a koncertet a Főtéren

 

Fotók és videó: Szabó Tünde

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/4640
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
A nép ügyvédjéhez fordulnak.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.