Senkinek sem szurkol az MPP az elnökválasztáson

Egyik magyar jelöltnek sem kampányol a Magyar Polgári Párt a nullaesélyes mérkőzésnek nevezett államfőválasztáson, szimpatizánsaikat pedig semmire nem szólítják fel.
Hirdetés

Biró Zsolt, az MPP elnöke szerdai sajtótájékoztatóján azzal magyarázta, hogy nem állnak egyik magyar jelölt mellé sem, hogy a választásnak nincsen tétje. Az RMDSZ-szel kötött megállapodás nem terjed ki az elnökválasztásra, ezért nem foglalnak állást Kelemen Hunor mellett, míg az Erdélyi Magyar Néppárttal az a bajuk, hogy nem egyeztettek a jelölt személyéről az MPP-vel. 

Azoknak a jelölteknek, akiknek összegyűl a 200 ezer aláírása az MPP elküldi az ötpontos alkotmány-módosító javaslatcsomagát, s azt fogja támogatni a második fordulóban, aki ezt felvállalja – nyilatkozta Biró Zsolt. Szerinte az erdélyi magyarság számára a legfontosabb, hogy az alkotmányba bekerüljön a Gyulafehérvári Nyilatkozatra való hivatkozás.
 
„Ez a modern román állam alapdokumentuma, de a magyarság számára be nem tartott ígéret lassan 100 éve. Ha bekerül az alkotmányba, akkor jelentős kapaszkodót jelentene a magyarságnak” – mondta Biró Zsolt.

Hirdetés