Aranyat ér!
Timi
2014. július 11. péntek, 20:16
Verespatakon „forradalomra” készülnek. Te is segíthetsz a kilencedik alkalommal sorra kerülő Szénafeszt megvalósításában.

Alburnus Maior Egyesület a helyi lakosok segítségével és támogatásával, valamint önkéntesek hozzájárulásával kilencedik éve szervezi meg a Szénafesztet Verespatakon. Idén augusztus 11–17. között várják mindazokat, akik szolidárisak a Mentsük meg Verespatakot! mozgalommal.

„A Szénafeszt a legnagyobb, aktivisták által szervezett és aktivizmust népszerűsítő, multikulturális, zöld fesztivál Romániában, amely egy földjét védő kis közösség erőfeszítéséből fogant, és mára egész generációkat inspirál” – írják a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményben a rendezvény szervezői.

A Forradalmat művel! jelszóval megrendezett fesztivál célja, felhívni a figyelmet Verespatak természeti értékeire, csodálatos épített örökségére, valamint arra, hogy a fenntartható fejlődés alternatívái segíthetnek egy közösségnek a harmonikus fejlődésében és az ott élők előrehaladásában.

Az önkéntesek által szervezett Szénafeszt kilenc év alatt több száz koncerttel, színházi és táncelőadással, restaurálási workshopokkal, filmvetítésekkel, irodalmi programokkal, vitaestekkel, szabadtéri tevékenységekkel várta a résztvevőket.  

Ahhoz, hogy a zöld fesztivál idén is színvonalas programokkal szolgáljon az ide érkezőknek, számítanak a szimpatizánsok támogatására.

A közlemény szerint eddig sikerült összegyűjteniük a pénzt a színpadi hangszerelésre, valamint a meghívottak szállítási költségeinek egy részére. A beérkező adományokat a meghívott művészek utazásának, szállási díjának megtérítésére, étkeztetésére, tolmácsgépekre, fesztiválsátrak bérlésére, más infrastrukturális költségekre fordítanák.

Ha úgy érzed, segíteni tudsz, keresd fel a fesztivál honlapját az alábbi linken. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/3905
És került Erdély elkerülhetetlenül Romániához. Centenáriumi minisorozat az impériumváltásról.
Tíz év sztrádaépítéseit vizsgálta régiókra lebontva az EU statisztikai hivatala. Elképesztő, de Románia is szerepel a toplistán.
Újabb vádemelések történtek az utóbbi idők legnagyobb egyetemi korrupciós botrányában.
Az Orbán-ellenes eurohadjárat után úgy tűnik, Európában ma csak az demokrata, aki liberális. Traian Ungureanu írása.
Megtalálták a kiskaput, hogyan húzzák le előfizetőiket a külföldi telefonhasználatért. A hatóságok vizsgálódnak az ügyben.
Dăncilă szerint a népszavazás nem a szexuális kisebbségek ellen irányul.
Valóban, miért is kellene Erdélynek eltűrnie a bukaresti központ zsarnokságát? Sabin Gherman írása.
Háromezer pedagógus írta alá a miniszternek küldött tiltakozó petíciót.
Politikai Főnix-madarakként térnének vissza az élvonalba.
A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.
Jean-Claude Juncker beszéde pont olyannak tűnik, mint maga az Európai Bizottság elnöke. Fáradt, megöregedett.
Ezt hogy fogja kimagyarázni a kormányfő?
Úgyhogy ha valakinek fotója van róla, ne dobja el. Jó ideig nem lesz miben gyönyörködni a helyszínen.
1989 óta Románia első ízben korlátozná az alkotmányban rögzített szabadságjogokat.