Aranyat ér!
Timi
2014. július 11. péntek, 20:16
Verespatakon „forradalomra” készülnek. Te is segíthetsz a kilencedik alkalommal sorra kerülő Szénafeszt megvalósításában.

Alburnus Maior Egyesület a helyi lakosok segítségével és támogatásával, valamint önkéntesek hozzájárulásával kilencedik éve szervezi meg a Szénafesztet Verespatakon. Idén augusztus 11–17. között várják mindazokat, akik szolidárisak a Mentsük meg Verespatakot! mozgalommal.

„A Szénafeszt a legnagyobb, aktivisták által szervezett és aktivizmust népszerűsítő, multikulturális, zöld fesztivál Romániában, amely egy földjét védő kis közösség erőfeszítéséből fogant, és mára egész generációkat inspirál” – írják a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményben a rendezvény szervezői.

A Forradalmat művel! jelszóval megrendezett fesztivál célja, felhívni a figyelmet Verespatak természeti értékeire, csodálatos épített örökségére, valamint arra, hogy a fenntartható fejlődés alternatívái segíthetnek egy közösségnek a harmonikus fejlődésében és az ott élők előrehaladásában.

Az önkéntesek által szervezett Szénafeszt kilenc év alatt több száz koncerttel, színházi és táncelőadással, restaurálási workshopokkal, filmvetítésekkel, irodalmi programokkal, vitaestekkel, szabadtéri tevékenységekkel várta a résztvevőket.  

Ahhoz, hogy a zöld fesztivál idén is színvonalas programokkal szolgáljon az ide érkezőknek, számítanak a szimpatizánsok támogatására.

A közlemény szerint eddig sikerült összegyűjteniük a pénzt a színpadi hangszerelésre, valamint a meghívottak szállítási költségeinek egy részére. A beérkező adományokat a meghívott művészek utazásának, szállási díjának megtérítésére, étkeztetésére, tolmácsgépekre, fesztiválsátrak bérlésére, más infrastrukturális költségekre fordítanák.

Ha úgy érzed, segíteni tudsz, keresd fel a fesztivál honlapját az alábbi linken. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/3905
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Egy egyesület feljelentette Florin Iordachét, mert megsértette a társadalmi normákat, amikor fityiszt mutatott az ellenzéknek.
Traian Ungureanu pontosan látja, hogyan és miért hülyül el a román társadalom. És hogy válik le minderről egyre inkább Erdély.
Angolul mondják el, hogy annyira párhuzamos Erdélyben a magyarság a románsággal, mint a katolikusok a protestánsokkal Észak-Írországban, ahol száz éve még polgárháború dúlt.
Az államelnök aláírta Ecaterina Andronescu kinevezését.
Az egyik főszereplő: Verestóy Attila, az RMDSZ idén elhunyt erős embere. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is benne van a képben.
A román politikai elemzőknek igazán rossz napjaik lehetnek. Már álmukban is Orbán Viktor kísérti őket.
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
Bizony, a boldogsághoz nincs szükség titán-kevlár mellényre. A lelkünket kell megedzeni. Legyen olyan, mint a damaszkuszi acél.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.
Csak a Brexit-ügyi miniszterük nem tudja vállalni. Mi viszont továbbra is mehetünk oda dolgozni.
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.