Rockfesztivál a Főtéren
A Főtérről jelentjük
Szerző: Szabó Tünde
2014. június 28. szombat, 18:36
Mert dübörgésről nincs szó. Ahhoz közönség is kellene a hangfalak elé.

We Are Rocking the City – ígéri a névvel a fesztivál szervezője, az Amprenta ügynökség, és eddig kellemesen elhintáztatta a várost. Vagyis elég nagy a punnyadás Kolozsvár Főterén, kivéve, amikor játszik is valamelyik rockegyüttes, mert olyankor minden ablak zörög.

Élet csak ott van, ahova ezért felelős szereplőket hívtak: gördeszkásokat a szökőkút elé, mert ott lejt a tér, nem kell nagyon meghajtani a deszkát, és rockzenészeket a színpadra. Eddig már két zenekar lement. Annyiban jobb, amikor zenekar szól a színpadról, és nem konferanszié, hogy ennél a zenénél nem tűnik fel, ha tökéletes visszhang torzítja. Az emberi hangnál igen.
 
Rockfesztivál a Főtéren
 
Nagyobb tömeg csak akkor fordul meg a téren, ha megáll egy-egy turistacsoport, mert egyébként túlzás lenne azt állítani, hogy az ingyenes rockfesztivál tömegek mozgat meg. Sejtésem szerint azért, mert kevés a pad a Főtéren, a macskakövön meg nem olyan kényelmes ülni, mint a füvön egy szabadtéri fesztiválon.
 
Na de majd este, ha lemegy a nap, és a főzenekarok zúznak. Mert most még csak a New Proscenium és a Times of Need ugrálta ki magát. Ínséges idők, még közönség se akad. Következik majd a Diamons Are Forever, a Reborn, a N.O.R., a Vespera, a Masterpiece (Metallica Tribute) és a Trooper.
 
Ha valaki csak vasárnap érne rá pogózni, akkor innen választhat hozzá karmestert: Trupa Lu' Bunu, Sky Swallows Challenger, Theory Of Mind, Luna Amara, Grimus, Altar, Alternosfera.
 
Rockfesztivál a Főtéren
 
Jó hír viszont, hogy sörözni és mojitózni, sőt fagyizni is lehet a Főtéren, és ha valaki ülve fogyasztaná el valamelyiket, nyugodtan maradhat a templom hátánál, a parkolóban felállított sörsátraknál, mert kivetítőt szereltek oda is. Persze lehet, hogy azon a hamarosan kezdődő vébémeccs megy majd.
 
Délután még senki se akart élő csocsóbábuként focizni vagy szumóharcosként lenyomni egy barátot, ellenfelet és egy menetet. A trambulinon is csak egyetlen gyerek ugrált, pedig a Sétatéren sorba kell állni általában a trambulinért. A graffitizők se lepték el a nekik szánt felületet. 
 
Rockfesztivál a Főtéren
 
Egyedül a babzsákokra nem kellett napokkal-hetekkel korábban vendégeket hívni, és egyre népszerűbb a Rock Academy név alatt futó dobszerkó, amit bárki kipróbálhat. Már csak a beígért bike show-t, kalandot és víziháborút várjuk.
 
A deszkások szervezetten jöttek, de a szervezésről néhány korzózó nem akart tudomást venni. Se a kordonok, se a kordonszalag nem hatotta meg az arra sétálókat, a deszkásoknak gyakran kellett embert, kutyát, gyerekkocsit kerülgetniük.
 
Olyan nagy show-t ők sem nyomtak, több az esés, mint a sikeres figura, úgyhogy ne is csodálkozzanak, hogy a térre kilátogatók inkább korzóznának és pihennének.
 
Rockfesztivál a Főtéren
 
Kábé ennyire érdemes kommersz fesztivált telepíteni a Főtérre.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/3665
Bemutatta megingathatatlannak tűnő bizonyítékait a református egyház jogi képviselője, a csütörtöki bírósági döntés azonban teljes mértékben kiszámíthatatlan. Aztán Strasbourg következhet.
Kérdés: a kizárólag a lakók zsebét terhelő nagy homlokzatfelújítási kampány után mi lesz a graffitisekkel? Kitiltják őket? Járőrözni fognak a kedves városatyák? Na?
A mioritikus nemzeti mítoszokat élvezettel és szakértelemmel romboló román törtnész továbbra is kényelmetlen figura a nackórollert hajtó román gondolatvezérek számára.
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Az éppen zajló 4. Kolozsvári Zsidó Napokon hangzottak fel Eisikovits Mihály dallamai Laczkó Vass Róbert színművész előadásában, Nagy Gergő zongorakíséretével.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.