Rockfesztivál a Főtéren
A Főtérről jelentjük
Szerző: Szabó Tünde
2014. június 28. szombat, 18:36
Mert dübörgésről nincs szó. Ahhoz közönség is kellene a hangfalak elé.

We Are Rocking the City – ígéri a névvel a fesztivál szervezője, az Amprenta ügynökség, és eddig kellemesen elhintáztatta a várost. Vagyis elég nagy a punnyadás Kolozsvár Főterén, kivéve, amikor játszik is valamelyik rockegyüttes, mert olyankor minden ablak zörög.

Élet csak ott van, ahova ezért felelős szereplőket hívtak: gördeszkásokat a szökőkút elé, mert ott lejt a tér, nem kell nagyon meghajtani a deszkát, és rockzenészeket a színpadra. Eddig már két zenekar lement. Annyiban jobb, amikor zenekar szól a színpadról, és nem konferanszié, hogy ennél a zenénél nem tűnik fel, ha tökéletes visszhang torzítja. Az emberi hangnál igen.
 
Rockfesztivál a Főtéren
 
Nagyobb tömeg csak akkor fordul meg a téren, ha megáll egy-egy turistacsoport, mert egyébként túlzás lenne azt állítani, hogy az ingyenes rockfesztivál tömegek mozgat meg. Sejtésem szerint azért, mert kevés a pad a Főtéren, a macskakövön meg nem olyan kényelmes ülni, mint a füvön egy szabadtéri fesztiválon.
 
Na de majd este, ha lemegy a nap, és a főzenekarok zúznak. Mert most még csak a New Proscenium és a Times of Need ugrálta ki magát. Ínséges idők, még közönség se akad. Következik majd a Diamons Are Forever, a Reborn, a N.O.R., a Vespera, a Masterpiece (Metallica Tribute) és a Trooper.
 
Ha valaki csak vasárnap érne rá pogózni, akkor innen választhat hozzá karmestert: Trupa Lu' Bunu, Sky Swallows Challenger, Theory Of Mind, Luna Amara, Grimus, Altar, Alternosfera.
 
Rockfesztivál a Főtéren
 
Jó hír viszont, hogy sörözni és mojitózni, sőt fagyizni is lehet a Főtéren, és ha valaki ülve fogyasztaná el valamelyiket, nyugodtan maradhat a templom hátánál, a parkolóban felállított sörsátraknál, mert kivetítőt szereltek oda is. Persze lehet, hogy azon a hamarosan kezdődő vébémeccs megy majd.
 
Délután még senki se akart élő csocsóbábuként focizni vagy szumóharcosként lenyomni egy barátot, ellenfelet és egy menetet. A trambulinon is csak egyetlen gyerek ugrált, pedig a Sétatéren sorba kell állni általában a trambulinért. A graffitizők se lepték el a nekik szánt felületet. 
 
Rockfesztivál a Főtéren
 
Egyedül a babzsákokra nem kellett napokkal-hetekkel korábban vendégeket hívni, és egyre népszerűbb a Rock Academy név alatt futó dobszerkó, amit bárki kipróbálhat. Már csak a beígért bike show-t, kalandot és víziháborút várjuk.
 
A deszkások szervezetten jöttek, de a szervezésről néhány korzózó nem akart tudomást venni. Se a kordonok, se a kordonszalag nem hatotta meg az arra sétálókat, a deszkásoknak gyakran kellett embert, kutyát, gyerekkocsit kerülgetniük.
 
Olyan nagy show-t ők sem nyomtak, több az esés, mint a sikeres figura, úgyhogy ne is csodálkozzanak, hogy a térre kilátogatók inkább korzóznának és pihennének.
 
Rockfesztivál a Főtéren
 
Kábé ennyire érdemes kommersz fesztivált telepíteni a Főtérre.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/3665
Ízelítőként, mivel a kolozsvári Szent Mihály-plébánia tárgyi és eszmei hagyatékának gazdagságát képtelenség egy tárlat keretében bemutatni.
Csúnyán megfizetjük a sztrádák hiányát: az elmúlt tíz évben egy kisvárosnyi ember halt meg közlekedési balesetben Romániában.
Ha azt hitte valaki, a román sajtó teljesen szételemezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi beszédét, hát tévedett.
Az erdélyi magyar rockzene legendás együttese, a Metropol Group nemzedékeken átívelő koncerttel avatta fel a Bánffy-udvar színpadát.
Az EKE augusztusi teljesítménytúrája teljesen kimerít és teljesen feltölt. Kipróbáltuk, működik.
Ha az ember elolvassa a szöveget, azt a kérdést is felteheti magának, hogy ez a cikk jogos felháborodásból, vagy éppen megrendelésre született.
A megtámadott emberek állapota súlyos.
Kolozsváron huszadik éve rendezik meg a Szent István-napi Néptánctalálkozót, amely kilenc éve a Kolozsvári Magyar Napok egyik állandó és fő tartópillére is.
Egyelőre nem tudni, hogyan került az állat a sztrádára.
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.