Dániel felszentel
Végre megtudtuk!
Szerző: Erdély László
2014. június 19. csütörtök, 16:16
Gondolkodott-e valaha azon, mit jelent, amikor az egyház felken? Mondjuk valakit a trónra. Vagy valamit a falra. A mémgyár erre pörgött rá.

Úgy kezdődött, hogy a Román Ortodox Egyház (BOR) pátriárkája, Dániel felszentelte az egyházi tévé és rádió, a Trinitas egy újabb, ráadásul hiper-szuper stúdióját. Amelyről az egyházi hírportál, a basilica.ro közzétette ezt a képet:

Dániel felszentel
 
Mire az internet népe, legalábbis az a 95 százalék, amely nem járatos a modern ortodoxiában, hangosan felröhögött. Beindult a mémgyár, és ezek a darabok pörögtek le a futószalagról.
 
Isten báránya
 
 
Dániel felszentel
 
 
Dániel felszentel
 
Két napra rá az egyház megelégelte a közröhejt, és úgy gondolta, itt az ideje felvilágosítani az internet tudatlan népét, miért használ Dániel pátriárka olyan hengert, mint a szobafestők. Azért, mert a szentelés két szent anyag szétszórásából áll: egyrészt szenteltvizet permeteznek szét bazsalikomcsokorral, másrészt szent olajat kennek ide-oda. 
 
Olyan helyekre is, amelyeket nem könnyű elérni. Ezért a BOR rendszeresítette a meghosszabbítható nyelű, hengeres olajkenőt. Ami a magyarázattól függetlenül továbbra is úgy néz ki, mint a szobafestők legfőbb fegyvere. És a festők nem bírnak leállni:
 
Dániel felszentel
 
 
Dániel felszentel
 
 
Dániel felszentel
 
 

Dániel felszentel

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/3472
Európai pénzekből fedezik, a munkálatok két évig tartanak majd.
Az előző vadászrepülő-biznisz is jól sült el mindkét fél számára.
Az olasz főváros cigánytelepeinek a felszámolásához kért segítséget Virginia Raggi.
Állítólag folytatja az illegálisan kitermelt faanyag felvásárlását az osztrák cég.
A párizsi és más nyugati diáklázadások és a Marx-évforduló árnyékában alig esett szó a „prágai tavaszról”. És ez nem véletlen.
A romániai és bulgáriai adó újraindítása azt jelenti, hogy e két kelet-európai államot továbbra is „segíteni kell a demokratizálásban”.
Megütötte a főnyereményt a hatos lottón, ami több mint kétmillió euróval teszi gazdagabbá.
Lefagytak a határátkelőnél, amikor meglátták a gépkocsi rendszámtábláját.
Bár minden évben elmossa az eső, állja a sarat. A bonchidai Bánffy-birtokon dübörgő megafesztiválra minden rendezvényszervezőt elküldenénk: tanulni.
Elvándorlás, jogfosztások, atrocitások – ezekkel a gondokkal kell szembenézniük a kárpátaljai magyaroknak. De nem akarják feladni a szülőföldön való boldogulás lehetőségét: mint mondják, találékonyak a kiskapuk megkeresésében.
Gyengült a FCSB, erősödött a CFR, megint fél csapatát lecserélte a Sepsi OSK. Kezdődik a Liga 1 2018–2019-es idénye.
Nem ártana a valóságot is észrevenni a nagy nemzeti melldöngetés közepette.
Attól függ, mit értünk sokszínűség alatt: Franciaország fociválogatottja bizonyos szempontból nagyon is egységes.
Eltekintve azoktól a kompromisszumoktól, amelyek (talán) elkerülhetetlenek abban a balkáni közegben, melyben tevékenykednie kellett, Kövesi a rendelkezésére álló eszközökkel ért el eredményeket.