Dániel felszentel
Végre megtudtuk!
Szerző: Erdély László
2014. június 19. csütörtök, 16:16
Gondolkodott-e valaha azon, mit jelent, amikor az egyház felken? Mondjuk valakit a trónra. Vagy valamit a falra. A mémgyár erre pörgött rá.

Úgy kezdődött, hogy a Román Ortodox Egyház (BOR) pátriárkája, Dániel felszentelte az egyházi tévé és rádió, a Trinitas egy újabb, ráadásul hiper-szuper stúdióját. Amelyről az egyházi hírportál, a basilica.ro közzétette ezt a képet:

Dániel felszentel
 
Mire az internet népe, legalábbis az a 95 százalék, amely nem járatos a modern ortodoxiában, hangosan felröhögött. Beindult a mémgyár, és ezek a darabok pörögtek le a futószalagról.
 
Isten báránya
 
 
Dániel felszentel
 
 
Dániel felszentel
 
Két napra rá az egyház megelégelte a közröhejt, és úgy gondolta, itt az ideje felvilágosítani az internet tudatlan népét, miért használ Dániel pátriárka olyan hengert, mint a szobafestők. Azért, mert a szentelés két szent anyag szétszórásából áll: egyrészt szenteltvizet permeteznek szét bazsalikomcsokorral, másrészt szent olajat kennek ide-oda. 
 
Olyan helyekre is, amelyeket nem könnyű elérni. Ezért a BOR rendszeresítette a meghosszabbítható nyelű, hengeres olajkenőt. Ami a magyarázattól függetlenül továbbra is úgy néz ki, mint a szobafestők legfőbb fegyvere. És a festők nem bírnak leállni:
 
Dániel felszentel
 
 
Dániel felszentel
 
 
Dániel felszentel
 
 

Dániel felszentel

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/3472
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.