Román katonák díszlépésben vonulnak
Díszlépés
szabot
2014. május 16. péntek, 16:10
2017-re. De már idén is majdnem ötven százalékkal növeli. Rasmussen látogatása megnyitotta a büdzsét.
A hazai bruttó termék (GDP) két százalékát kapja majd meg a költségvetésből 2017-ben a védelmi minisztérium – írja a maszol.ro hírportál az Agerpres hírügynökségre hivatkozva. Ez a tavaly előirányzott összeg kétszerese – nyilatkozta pénteken Victor Ponta kormányfő, miután tárgyalt Andreas Fogh Rasmussen NATO-főtitkárral.
 
A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy idén eredetileg a GDP 1,1 százalékát fordította volna Románia a védelmi kiadásokra, ám ezt azt arány egy költségvetés-kiegészítéssel 1,5 százalékra növelték. 
 
A következő években 0,2 százalékponttal növelnék évente a védelmi minisztérium részesedését a GDP-ből, amíg el nem érik a NATO által kért 2 százalékos arányt.
 

A védelmi kiadások növelésével az államfő is egyetért, sőt ma meg is sürgette a kormányt mondván, a történések nem várják meg, míg a kormány intézkedik. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/2769
Annak a hegynek a lábánál, amelynek meghódítása közben Erőss Zsolt és Kiss Péter életét vesztette.
Igaz, időnként összekaptak, kölcsönösen lerohanták és lekaszabolták egymást. De kicsire nem ad a kortárs román protokronista egyetemi elit.
A szultán kései utóda, Erdogan török elnök épp a szigetvári ostrom évfordulóján látogat Magyarországra.
Egyelőre csak két székely terroristát kaptak el, de a nyomozás gőzerővel folyik. Csak erős idegzetű, felnőtt olvasóknak ajánljuk!
Szó sincs semmilyen puskaporról és bombáról - nyilatkozta. A Bekéékkel szimpatizáló erdélyi magyar ifjúsági szervezetek eközben újabb tüntetést terveznek.
Az ügyészek szerint nem mondott igazat a kihallgatásán.
Több ezren csődültek hétvégén az elsötétített Sétatérre, és pár százan gyúródtak az artisták köré, akik szeretnek a tűzzel játszani.
És igen, a DNA nem tudja megmenteni a mioritikus hazát.
Kolozsváron, a Farkas utcai református templomban rajtolt a reformáció jubileumának rendezvénysorozata. Ebből az alkalomból a Kárpát-medence 65 egyházmegyéjéből érkeztek reformátusok.
De Emil Boc még a légiósokat is leigázta! Városnapi kavalkád a kincses városban.
Mert ezzel csak megrontják az ártatlan gyermeki lelkeket.
A román rendezőnek Nemes Jeles László adta át az elismerést. Az Arany Pálmát ezúttal a brit Ken Loach nyerte el.
De az illetékes hatóság már dolgozik az ügyön.
Vincze Loránt a németországi dánok jelöltje előtt végzett az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) lengyelországi közgyűlésén.