szabot
2014. május 2. péntek, 11:21
A sorozásra kitöltendő orvosi igazolás formanyomtatványa jelent meg a Hivatalos Közlönyben. Ukrajna ténylegesen visszaállt az általános hadkötelezettségre.

A háborúra történő készülődésnek értelmezik a hírtelevíziók, hogy a héten megjelent a Hivatalos Közlönyben annak az orvosi igazolásnak az új típusnyomtatványa, amellyel mozgósításkor jelentkezniük kell a hadköteleseknek a sorozóközpontoknál.

A törvény szerint Romániában háború esetén a 20 és 35 év közötti férfiak hadkötelesek - írja a maszol.ro
 
Sorozásra jelentkezés előtt több háziorvosi vizsgálatot kell elvégeztetniük a bakajelölteknek. Az új orvosi igazolás előírja a hepatitisz-vizsgálatot is.
 
A típusnyomtatványt szabályozó védelmi miniszteri rendeletet nemcsak Mircea Dușa védelmi miniszter írta alá, hanem a belügyi, az egészségügyi és az igazságügyi tárca vezetője, illetve a Külügyi Hírszerző Szolgálat (SIE) igazgatója is – emeli ki a Romania TV.
 
A hírtelevízió emlékeztet Titus Corlățean Washington Postnak adott interjújára is, amelyben a külügyminiszter realitásnak nevezte az orosz fenyegetést.
 
Ukrajnában tegnap a hatóságok visszavezették az általános hadkötelezettséget - írja a Mediafax. Péntek reggel pedig az ukrán hadsereg támadást indított a szakadár város, Szlavjanszk felkelői ellen, akik állítólag lelőttek két MI-24 típusú harci helikoptert. A hordozható rakétakilövővel megsemmisített helikopterek pilótái meghaltak.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/2470
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.
A jogállamiság helyzetéről szól a kemény bírálat.
A 20 éves férfi beismerte és bánja a késelést és a gázolásokat. Jobb most neki a fogdában, a családját már fenyegetik.
És ha már uszítanak, nem aprózzák el: 1848. március 15-ét a románok lemészárlásának kezdő dátumaként említik a derék patrióták.
A háromszéki politikusok most ezzel próbálkoznak.
Iohannis ország-világ előtt bejelenti, hogy nem vagyunk felkészülve az EU-elnökségre, mire Dragnea újrajátssza A megtalált bőrönd című bohózatot.
Ha már a jelenlegi miniszternek nemigen akaródzik kakaskodni a mioritikus szemétdombon.