Tömör gyönyör
szabot
2014. április 8. kedd, 19:27
Hogy nem győzzük benne elfogyasztani a kultúrát. 5 program 1 délután. Csütörtöki csömörért ide kattints.

Gordiuszi csomó alakult ki a csütörtöki naptárunkban, amit még nem tudjuk, hogyan vágjunk szét.

Délután négytől Kelemen Hunor mondja meg, milyen is a román politizálás, azon belül a sémák és a politikusok. Az RMDSZ elnökét ezután Egyed Péter filozófus faggatja a BBTE főépületében, a François Chamoux teremben.
 
Öttől, szintén a BBTE-n, de egy másik épületben startolnak a negyedik Szociológus Napok, és kitartanak egészen szombat estéig raklapnyi izgalmas előadással a zenei ízlésünkről, oktatásunkról, aktivizmusunkról, ifjúsági szubkultúráinkról.
 
Hattól Istent keresik a pszichológiában és a Bulgakovban.
 
Ha mindezt már nem bírjuk aggyal, hattól beszállunk a csoportos bringás városnézésbe. A kolozsvári bringásklub hivatalos, rendőri felvezetéssel lassított havi felvonulását tartja. A Főtérről indul a menet, most a Mărăști és az Írisz negyedbe kirándulnak.
 
És közben egész nap nyílt nap a Sapin.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/2021
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?
A csendőrökök által megvert osztrák újságíró miatt Románia 2019-es EU-elnökségét is megkérdőjelezik.
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.
A politikában a konfliktus „alaptevékenység”. Ami ma a román politikában zajlik, az nem konfliktus. Folyamatos botrány. Andrei Pleșu írása.