Tömör gyönyör
szabot
2014. április 8. kedd, 19:27
Hogy nem győzzük benne elfogyasztani a kultúrát. 5 program 1 délután. Csütörtöki csömörért ide kattints.

Gordiuszi csomó alakult ki a csütörtöki naptárunkban, amit még nem tudjuk, hogyan vágjunk szét.

Délután négytől Kelemen Hunor mondja meg, milyen is a román politizálás, azon belül a sémák és a politikusok. Az RMDSZ elnökét ezután Egyed Péter filozófus faggatja a BBTE főépületében, a François Chamoux teremben.
 
Öttől, szintén a BBTE-n, de egy másik épületben startolnak a negyedik Szociológus Napok, és kitartanak egészen szombat estéig raklapnyi izgalmas előadással a zenei ízlésünkről, oktatásunkról, aktivizmusunkról, ifjúsági szubkultúráinkról.
 
Hattól Istent keresik a pszichológiában és a Bulgakovban.
 
Ha mindezt már nem bírjuk aggyal, hattól beszállunk a csoportos bringás városnézésbe. A kolozsvári bringásklub hivatalos, rendőri felvezetéssel lassított havi felvonulását tartja. A Főtérről indul a menet, most a Mărăști és az Írisz negyedbe kirándulnak.
 
És közben egész nap nyílt nap a Sapin.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/2021
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.