Szerző: Kilin Sándor
2014. február 26. szerda, 07:07
Ország-világ számára is kiderült: homokvárnak bizonyult a Szociálliberális Unió.

„Négyszemközt maradva: úgynevezett szocialistáink is nacionalisták, a Ceauşescu által képviselt nacionalista-kommunizmus utódai, ha nem is ennének meg minket, magyarokat, nyersen, mint a vadimtudorok, másodrangú állampolgároknak vélnek továbbra is, vagy kirakatbábúnak, még akkor is, ha mint most, ismét udvarolni kezdtek az RMDSZ-nek, egy esetleges új parlamenti többség összeeszkábálása érdekében.

Nem lenne ésszerű, ha az RMDSZ, vagy valamelyik más erdélyi magyar párt vagy szervezet az Euro-parlamenti és államfő-választási periódus előtt bedőlne valamilyen két-, vagy többoldalú tárgyalás esetleges ígéreteinek, belemenne valamilyen újabb homokvár építésébe, hiszen az is csak futó homokra épülhetne.

A Ponta és Antonescu által épített két homokvárról még el lehetett hitetni, hogy igaziak, azt is, hogy miután Ponta úr miniszterelnökként beköltözik az egyikbe, idén ősszel a másik sem marad várúr nélkül, oda majd Antonescu úr cipekedik be az egyeduralkodásra hajlamos Băsescu helyére, mi, adófizető polgárok pedig hamarosan Eldorádóban fogunk élni.”

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/892
Besztercén történt az incidens, az RMDSZ ki van akadva.
A kétéves rendezvénysorozat az 1918-1920-as időszakra fókuszál
Jövőre kerékpárpróbákkal bővítenék a rendezvényt.
Még államtitkárként segített Teleorman megyei tulajdonba, majd magánhasználatba juttatni egy dunai szigetet és a folyam Pavel-ágának egy részét.
Nehéz másként értelmezni az RMDSZ-elnöknek a kolozsvári magyar ügyintéző iroda megnyitóján elhangzott szavait.
A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács nagyváradi ülésén nem mindenben értettek egyet a résztvevők, de abban igen, hogy tovább kell folytatni az autonómiaküzdelemet.
És akkor esetleg az erdélyi magyarok meg a székelyek meg más „tiltott népek” is vérszemet kapnak.
Fél éve „azonnali szerződésbontást” ígért Nagy Zoltán.
Pazar előadással kápráztatta el közönségét a Magyar Állami Operaház erdélyi turnéjának utolsó helyszínén, Kolozsváron. Azt ígérik, visszajönnek.
Befutott, nagy nevek és roppant ígéretes fiatalok rendeznek majd Kolozsváron, miközben a társulat rengeteget utazik bel- és külföldön.
Tamási Zsolt mellett a volt megyei főtanfelügyelőt, Ștefan Someșant is hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolják.
Marius Nicoară gondolt egy nagyot és előállt korszakalkotó javaslatával.
Bíró és Márton több mint 3, illetve 4 ezer kilométert repültek, míg Bolomey egyelőre félúton van.
Negyven éves az erdélyi táncházmozgalom, zenészek és táncosok százai lépnek fel három napon át.