Szerző: Kilin Sándor
2014. február 26. szerda, 07:07
Ország-világ számára is kiderült: homokvárnak bizonyult a Szociálliberális Unió.

„Négyszemközt maradva: úgynevezett szocialistáink is nacionalisták, a Ceauşescu által képviselt nacionalista-kommunizmus utódai, ha nem is ennének meg minket, magyarokat, nyersen, mint a vadimtudorok, másodrangú állampolgároknak vélnek továbbra is, vagy kirakatbábúnak, még akkor is, ha mint most, ismét udvarolni kezdtek az RMDSZ-nek, egy esetleges új parlamenti többség összeeszkábálása érdekében.

Nem lenne ésszerű, ha az RMDSZ, vagy valamelyik más erdélyi magyar párt vagy szervezet az Euro-parlamenti és államfő-választási periódus előtt bedőlne valamilyen két-, vagy többoldalú tárgyalás esetleges ígéreteinek, belemenne valamilyen újabb homokvár építésébe, hiszen az is csak futó homokra épülhetne.

A Ponta és Antonescu által épített két homokvárról még el lehetett hitetni, hogy igaziak, azt is, hogy miután Ponta úr miniszterelnökként beköltözik az egyikbe, idén ősszel a másik sem marad várúr nélkül, oda majd Antonescu úr cipekedik be az egyeduralkodásra hajlamos Băsescu helyére, mi, adófizető polgárok pedig hamarosan Eldorádóban fogunk élni.”

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/892
Többek közt ezt is megtudhattuk Boros Zoltántól, akinek szakmai és életpályáját egy jó hangulatú kolozsvári esten követhettük végig.
Azt a városnévtáblát, amelyet a Musai–Muszáj csoport egy biciklire szerelve parkolt le a kolozsvári polgármesteri hivatal udvarán. Leláncolva.
Sporttörténelem: először született magyar arany téli olimpián.
Liviu Dragnea és holdudvara védelmet remél Orbán Viktortól az EU-val szemben. Például. Mert Orbán Viktor erős. Dragnea meg nem.
Hogyan kerül biciklire egy háromnyelvű helységnévtábla, és miért?
A román tanácsosok is megszavazták az EMNP kezdeményezését, hogy a magyar nemzeti ünnepen vendégeljék meg az ünneplőket, az RMDSZ miatt mégsem lesz belőle semmi.
Most aztán vakarhatja a fejét Dragnea úr is, meg Iohannis úr is. Meg úgy általában, minden fejes. Sabin Gherman írása.
Az Európa Tanács nemzeti kisebbségek védelméről szóló keretegyezmény tanácsadó bizottsága a Székelyföld név használatának tiltására, a hivatali anyanyelv-használatra és a kétnyelvű utcanévtáblákra is kitér.
A nagyon alapos és pragmatikus elemzésnek tűnő szövegben végig ott bujkál az üzenet: Románia Orbán Viktor csicskája!
Bár tizenkilenc pályázat érkezett az útügyhöz a 60 kilométer megépítésére, nem fogják elkapkodni a kivitelezést.
A magyarországi választások mocskába belekevert erdélyi magyar családnak többen is felajánlották a jogi segítséget.
Uniót kiáltottak a moldovaiak. Aztán ellenuniót. És erre már a románok is megragadták az egyesülés bikájának szarvát.
Kis román szélsőséges heraldika Hans Hedrich kommentárjával. Sokan ismerik ezeket a furcsa jelképeket, így együtt mégis ijesztően idegenül hatnak.
Kolozsvár polgármestere azt ígérte, hogy a közeljövőben kihelyezik a még hiányzó többnyelvű városnévtáblákat.