Szerző: Kilin Sándor
2014. február 26. szerda, 07:07
Ország-világ számára is kiderült: homokvárnak bizonyult a Szociálliberális Unió.

„Négyszemközt maradva: úgynevezett szocialistáink is nacionalisták, a Ceauşescu által képviselt nacionalista-kommunizmus utódai, ha nem is ennének meg minket, magyarokat, nyersen, mint a vadimtudorok, másodrangú állampolgároknak vélnek továbbra is, vagy kirakatbábúnak, még akkor is, ha mint most, ismét udvarolni kezdtek az RMDSZ-nek, egy esetleges új parlamenti többség összeeszkábálása érdekében.

Nem lenne ésszerű, ha az RMDSZ, vagy valamelyik más erdélyi magyar párt vagy szervezet az Euro-parlamenti és államfő-választási periódus előtt bedőlne valamilyen két-, vagy többoldalú tárgyalás esetleges ígéreteinek, belemenne valamilyen újabb homokvár építésébe, hiszen az is csak futó homokra épülhetne.

A Ponta és Antonescu által épített két homokvárról még el lehetett hitetni, hogy igaziak, azt is, hogy miután Ponta úr miniszterelnökként beköltözik az egyikbe, idén ősszel a másik sem marad várúr nélkül, oda majd Antonescu úr cipekedik be az egyeduralkodásra hajlamos Băsescu helyére, mi, adófizető polgárok pedig hamarosan Eldorádóban fogunk élni.”

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/892
Ez az a helyzet, amikor a becsületbíróság tagjait megnézve akárki büszke lehetne arra, hogy megvonták tőle a kitüntetést. És ezt még néhány román is belátja.
Hétfő este eldőlt: Londonból Amszterdamba kerül át az Európai Gyógyszerügynökség székhelye. A költözés a Brexit miatt vált szükségessé.
Így továbbra is lehetővé tenné, hogy induljanak az államfő-választáson.
A tanügyi szakszervezet arra figyelmeztet, hogy a romániai gyerekek több mint fele nem jár óvodába. Magas a szegénységben élők száma is.
Magyarul: vannak előnyei, ha valaki román, és a Székelyföldön lakik. Legalábbis első ránézésre. Mert azért kilóg a lóláb.
A tordai országgyűlés európai léptékű vívmányát az unitárius egyház javasolta felvételre az Erdélyi Magyar Értéktárba.
A milliárdos szerint ő homlokegyenest az ellenkezőjét képviseli migrációügyben, mint amivel a magyar kormány vádolja.
Ha jövőre kitör a román-magyar háború, a románok megint elmennek Budapestig. Aki ezt mondja: az Új Corneliu Vadim Tudor. Uszítós interjú. Csak erős idegzetű olvasóknak!
De tessék csak megnyugodni. Nem rock, nem manele, nem jégbalett. Opera!
Charles Manson 83 éves volt.
Milyen hatással lesz a centenárium a román-magyar viszonyra? Ez volt a fő témája egy Aradon megszervezett konferenciának is.
Az 1956-os forradalommal szimpatizáló lelkészt államellenes összeesküvés koholt vádjával ítélték halálra. A mai napig nem rehabilitálták, így tilos közterületen megemlékezni róla.
A hőmérséklet és a csapadék mennyisége sem fog jelentősen eltérni az előző évek átlagától.
Avagy esélyt jelent-e vagy veszélyt a centenárium a román-magyar kapcsolatokra. Transzilvanisták konferenciáztak Nagyváradon.