Szerző: Kilin Sándor
2014. február 26. szerda, 07:07
Ország-világ számára is kiderült: homokvárnak bizonyult a Szociálliberális Unió.

„Négyszemközt maradva: úgynevezett szocialistáink is nacionalisták, a Ceauşescu által képviselt nacionalista-kommunizmus utódai, ha nem is ennének meg minket, magyarokat, nyersen, mint a vadimtudorok, másodrangú állampolgároknak vélnek továbbra is, vagy kirakatbábúnak, még akkor is, ha mint most, ismét udvarolni kezdtek az RMDSZ-nek, egy esetleges új parlamenti többség összeeszkábálása érdekében.

Nem lenne ésszerű, ha az RMDSZ, vagy valamelyik más erdélyi magyar párt vagy szervezet az Euro-parlamenti és államfő-választási periódus előtt bedőlne valamilyen két-, vagy többoldalú tárgyalás esetleges ígéreteinek, belemenne valamilyen újabb homokvár építésébe, hiszen az is csak futó homokra épülhetne.

A Ponta és Antonescu által épített két homokvárról még el lehetett hitetni, hogy igaziak, azt is, hogy miután Ponta úr miniszterelnökként beköltözik az egyikbe, idén ősszel a másik sem marad várúr nélkül, oda majd Antonescu úr cipekedik be az egyeduralkodásra hajlamos Băsescu helyére, mi, adófizető polgárok pedig hamarosan Eldorádóban fogunk élni.”

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/892
Anya, apa, gyerekek, kutya, macska, haverok, buli, zene, pihenés, eszem-iszom, szórakozás, lazulás – ez folyt a hétvégén a gyalui vár kertjében, Kolozsvár szomszédságában.
Kérdés: a Szuverén Fejlesztési és Beruházási Alap zseniális gazdasági megoldás, vagy zseniális korrupciós terv?
Csakhogy ők a belvárosban gyülekezhetnek, míg az LMBTQ-közösség – idén is – egy kevésbé szem előtt lévő helyszínen.
Az eset hétfő délután történt a Kerekdombon.
Svédország és Dél-Korea csapata esett egymásnak. Egy árva tizenegyes slisszolt be a hálóba.
A szociáldemokraták levagdosnák az elnök szárnyait. Hovatovább nyíltan vállalt céljuk: a parlamentáris köztársaság. Na de, mi lesz Klaus Iohannisszal?
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Nem bírtak Neymarék a svájciakkal.
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.
A nagybányai polgármester keresetlen szavakkal hajtotta el a vérbe a bukaresti vízfejet. Igaz, elsősorban gazdasági okokat sorolt fel az autonómia mellett, de már ez is nagy dolog.