béel
2014. február 13. csütörtök, 09:01
Kovács Péter szerint közvita lesz az autonómiáról szóló törvénytervezetről, s figyelembe veszik a módosító javaslatokat is. Ki szól hozzá?

„Azért nem készült még el a törvénytervezet (az autonómiáról – szerk. megj.), mert a kidolgozói részletekbe menően akarják a különböző területek kérdéseit kidolgozni” – jelentette ki az Erdély FM-nek nyilatkozva Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.

Szerinte ennek a helyzete nem azon fog múlni, hogy egy héttel hamarabb vagy egy héttel később bocsátják közvitára.

„Egy olyan alapos munkával akarunk előállni, amely valós megoldást nyújt Székelyföld számára. Az ígéretünket tartani fogjuk és most a tavaszi ülésszakban a parlament asztalára le fogjuk tenni. Ezt a határidőt tudjuk tartani” – fogalmazott.

Kovács Péter úgy nyilatkozott, széles körű konzultációt szerveznek a tervezetről, és majd figyelembe veszik a módosító javaslatokat is, amelyek a közvita alatt érkeznek.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/512
Ízelítőként, mivel a kolozsvári Szent Mihály-plébánia tárgyi és eszmei hagyatékának gazdagságát képtelenség egy tárlat keretében bemutatni.
Csúnyán megfizetjük a sztrádák hiányát: az elmúlt tíz évben egy kisvárosnyi ember halt meg közlekedési balesetben Romániában.
Ha azt hitte valaki, a román sajtó teljesen szételemezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi beszédét, hát tévedett.
Az erdélyi magyar rockzene legendás együttese, a Metropol Group nemzedékeken átívelő koncerttel avatta fel a Bánffy-udvar színpadát.
Az EKE augusztusi teljesítménytúrája teljesen kimerít és teljesen feltölt. Kipróbáltuk, működik.
Ha az ember elolvassa a szöveget, azt a kérdést is felteheti magának, hogy ez a cikk jogos felháborodásból, vagy éppen megrendelésre született.
A megtámadott emberek állapota súlyos.
Kolozsváron huszadik éve rendezik meg a Szent István-napi Néptánctalálkozót, amely kilenc éve a Kolozsvári Magyar Napok egyik állandó és fő tartópillére is.
Egyelőre nem tudni, hogyan került az állat a sztrádára.
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.