Hülyének nézik a kolozsvári egyetemistát

Elvileg bárkit, aki államilag támogatott helyen tanul és felmutatja a diákigazolványát ingyenes bérlet illet két vonalon. Akkor hol van a kutya elásva?
Hirdetés

A KMDSZ közleményében ezt írta: „Jogos a diákok reklamációja, hisz ilyen formában nem ingyenes az egyetem és a helyi önkormányzat (az ingyenes bérletek költségeit fele-fele arányban fizetik ki az intézmények) kedvezménye. Ugyanakkor a KMDSZ is amondója, hogy ha a városi diákszervezetek közösen kiharcolták a kedvezményt, akkor ne legyenek olyan személyek akik ezzel visszaélnek, kihasználva a diákok kényszerhelyzetét.”

Az történik ugyanis, hogy az „ingyenesnek” nevezett szolgáltatás igényléséhez a diákoknak rendelkezniük kell egy Omnipass/Studcard kártyával, amelyet idéntől már egységesen 20 lej ellenében állítanak ki. Amennyiben egy diák nem készítteti el ezt a kártyát, nem részesülhet térítésmentes tömegközlekedésben.
 
Az ügyben megszólaltak a diákigazolványokat kiadó szervezet vezetői is. Iancu Şerbănescu, a Studcard elnöke a Monitorul de Clujnak azt mondta: alacsony azon egyetemisták aránya, akiket zavar a 20 lejes kártyakibocsátási költség. A bevétel mindenesetre elég magasnak tűnik: a szervezetek idén közel 30 ezer igazolványt adtak ki, ami 600 ezer lejes bevételt jelent a számukra. 
 

Hirdetés