szabot
2014. február 3. hétfő, 16:38
A köztévé híradós összeállítása arról, hogy február 3-án kora reggel kilenc aktivista foglalta el a Minvest Deva tetejét. Mert nem akarnak ciánt.

Azt írták ki az épületre lógatott lepedőkre, hogy "A ciántechnológiás bányászat halált jelent", és felsorolták, hova terveznek ilyen bányákat nyitni: Csertésre, Muncselre, Karácsonfalvára, Rudabányára, Rovinára és Verespatakra.

A másik lepedőn lakonikus fenyegetés állt: "Respect existance or expect resistance", és szolidaritási üzenet azoknak a külföldi településeknek, ahol szintén romboló bányatevékenység várható.
 
A dévai bányavállalat tetejét elfoglaló kolozsvári aktivisták elmondják, miért így tiltakoznak: már sokszor próbálták érveiket hagyományos módokon eljuttatni a döntéshozókhoz, de nem jártak sikerrel. És az occupy-akcióknak nagyobb a mobilizáló erejük is.
 
Az eseményről bővebben itt.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/300
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.
A jogállamiság helyzetéről szól a kemény bírálat.
A 20 éves férfi beismerte és bánja a késelést és a gázolásokat. Jobb most neki a fogdában, a családját már fenyegetik.
És ha már uszítanak, nem aprózzák el: 1848. március 15-ét a románok lemészárlásának kezdő dátumaként említik a derék patrióták.
A háromszéki politikusok most ezzel próbálkoznak.
Iohannis ország-világ előtt bejelenti, hogy nem vagyunk felkészülve az EU-elnökségre, mire Dragnea újrajátssza A megtalált bőrönd című bohózatot.
Ha már a jelenlegi miniszternek nemigen akaródzik kakaskodni a mioritikus szemétdombon.