Occupy Minvest
szabot
2014. február 3. hétfő, 12:16
Ne tömjék tele Erdélyt ciánnal, a környezetvédelmi miniszter pedig mondjon le – ennyit kérnek a zöldek a Minvest bányavállalat tetején.

Kilenc környezetvédő aktivista mászott fel hétfő kora reggel a dévai Minvest állami bányavállalat tetejére, hogy onnan mutassa-kiáltsa szerteszét, miért nem ért egyet a ciántechnológiás aranybányák terveivel – írja a Manna.ro.

 
"Elítéljük a Csertésre, Muncselre, Karácsonfalvára, Rudabányára, Rovinára és Verespatakra tervezett, ciántechnológiás bányászati terveket, amelyek károsak az emberre és a természetre, és amelyeket a törvények teljes figyelmen kívül hagyásával indíthatnak el. Egyedül Csertésen a bánya működésének 16 éve alatt 26 448 tonna cianidot és 15 280 tonna rézszulfátot akarnak felhasználni. A nagyléptékű ciánhasználat nem jólétet, hanem halált hoz a helyi közösségre, illetve ellehetetleníti a más típusú gazdasági tevékenységet" – indokolják akciójukat hétfői közleményükben a zöldek.
 
 
Időközben kiérkezett a csendőrség, a rohammentők és a rendőrség, de a kültéri tűzlétra, amelyen a civilek felmásztak a tetőre, arra nem alkalmas, hogy akaratuk ellenére lehozzák őket. Déli egy órakor jelentették be, hogy lejönnek maguktól. A bányavállalat székháza előtt a verespataki ciántechnológiás kitermelést ellenző dévai civilek várják őket.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/287
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.
A jogállamiság helyzetéről szól a kemény bírálat.
A 20 éves férfi beismerte és bánja a késelést és a gázolásokat. Jobb most neki a fogdában, a családját már fenyegetik.
És ha már uszítanak, nem aprózzák el: 1848. március 15-ét a románok lemészárlásának kezdő dátumaként említik a derék patrióták.
A háromszéki politikusok most ezzel próbálkoznak.
Iohannis ország-világ előtt bejelenti, hogy nem vagyunk felkészülve az EU-elnökségre, mire Dragnea újrajátssza A megtalált bőrönd című bohózatot.
Ha már a jelenlegi miniszternek nemigen akaródzik kakaskodni a mioritikus szemétdombon.