Szerző: Szűcs László
2014. január 30. csütörtök, 08:34
Az RMDSZ nem tehet fel májusban újra mindent a román választók közönyére.

„Sajnálatos módon addig Londonba sem megy el dolgozni mind, ráadásul egy önálló EMNP-lista a benne üldögélő derék kamikázékkal ijesztően magassá tudja tenni az elérendő küszöböt. Pár hete még az látszott a valószínű forgatókönyvnek, hogy Tőkés László simán átbútorozik a Fidesz EP-listájának valamely biztos helyére. Ám az utóbbi időben konok hallgatás veszi körül e lehetőséget.

Közben hiteles forrásokból hallani, hogy a Fideszen belül fontos szereplők (ha ugyan Orbán mellett lehet-e igazán fontosnak lenni) aggodalmas tekintettel szemlélik a volt püspök indítását (s ez a megoldás a KDNP-seknek sem a szíve csücske). Ettől még ott lehet majd a befutók közt, két-három jó szlogen, kis marketing, s kifoltozva a gyenge pontok. Másfelől az ő indulása Fidesz-színekben, Magyarországon elég rossz helyzetbe hozná pártját, Toróékat. Utóbbiak ezért is kezdhetik felemlegetni az önálló indulás gondolatát.

Ahogy online laptársunk, a Maszol illusztrálta, az EMNP decemberben még nem számolt komolyan ezzel, a párt elnökének arról sem volt tudomása, hogy 200 ezer támogató aláírás összegyűjtése a feladatuk. Politikai szempontból nekik e pillanatban előnyösebb Tőkéssel együtt szerezni két százalékot, mint nélküle öt tizedet, illetve nélküle el sem indulni."

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/219
Besztercén történt az incidens, az RMDSZ ki van akadva.
A kétéves rendezvénysorozat az 1918-1920-as időszakra fókuszál
Jövőre kerékpárpróbákkal bővítenék a rendezvényt.
Még államtitkárként segített Teleorman megyei tulajdonba, majd magánhasználatba juttatni egy dunai szigetet és a folyam Pavel-ágának egy részét.
Nehéz másként értelmezni az RMDSZ-elnöknek a kolozsvári magyar ügyintéző iroda megnyitóján elhangzott szavait.
A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács nagyváradi ülésén nem mindenben értettek egyet a résztvevők, de abban igen, hogy tovább kell folytatni az autonómiaküzdelemet.
És akkor esetleg az erdélyi magyarok meg a székelyek meg más „tiltott népek” is vérszemet kapnak.
Fél éve „azonnali szerződésbontást” ígért Nagy Zoltán.
Pazar előadással kápráztatta el közönségét a Magyar Állami Operaház erdélyi turnéjának utolsó helyszínén, Kolozsváron. Azt ígérik, visszajönnek.
Befutott, nagy nevek és roppant ígéretes fiatalok rendeznek majd Kolozsváron, miközben a társulat rengeteget utazik bel- és külföldön.
Tamási Zsolt mellett a volt megyei főtanfelügyelőt, Ștefan Someșant is hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolják.
Marius Nicoară gondolt egy nagyot és előállt korszakalkotó javaslatával.
Bíró és Márton több mint 3, illetve 4 ezer kilométert repültek, míg Bolomey egyelőre félúton van.
Negyven éves az erdélyi táncházmozgalom, zenészek és táncosok százai lépnek fel három napon át.