Szerző: Szűcs László
2014. január 30. csütörtök, 08:34
Az RMDSZ nem tehet fel májusban újra mindent a román választók közönyére.

„Sajnálatos módon addig Londonba sem megy el dolgozni mind, ráadásul egy önálló EMNP-lista a benne üldögélő derék kamikázékkal ijesztően magassá tudja tenni az elérendő küszöböt. Pár hete még az látszott a valószínű forgatókönyvnek, hogy Tőkés László simán átbútorozik a Fidesz EP-listájának valamely biztos helyére. Ám az utóbbi időben konok hallgatás veszi körül e lehetőséget.

Közben hiteles forrásokból hallani, hogy a Fideszen belül fontos szereplők (ha ugyan Orbán mellett lehet-e igazán fontosnak lenni) aggodalmas tekintettel szemlélik a volt püspök indítását (s ez a megoldás a KDNP-seknek sem a szíve csücske). Ettől még ott lehet majd a befutók közt, két-három jó szlogen, kis marketing, s kifoltozva a gyenge pontok. Másfelől az ő indulása Fidesz-színekben, Magyarországon elég rossz helyzetbe hozná pártját, Toróékat. Utóbbiak ezért is kezdhetik felemlegetni az önálló indulás gondolatát.

Ahogy online laptársunk, a Maszol illusztrálta, az EMNP decemberben még nem számolt komolyan ezzel, a párt elnökének arról sem volt tudomása, hogy 200 ezer támogató aláírás összegyűjtése a feladatuk. Politikai szempontból nekik e pillanatban előnyösebb Tőkéssel együtt szerezni két százalékot, mint nélküle öt tizedet, illetve nélküle el sem indulni."

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/219
A környezetőrség rövid időn belül másodjára bírságolja meg a megyei önkormányzatot, mely továbbra sem képes megoldani a pataréti csurgalék ügyét.
Azért, mert a hivatal állást foglalt a december elsejei esetleges szélsőséges, nacionalista túlzásokkal szemben.
Elutasította az alkotmánybíróság a keresetét, vizsgálódhat a DNA a PSD-elnök kedvenc horgászhelye ügyében.
Csaknem ötezer éve van velünk a dögvész.
Mi, magyarok, közvetlenül nem olyan sokat, valljuk be. Közvetve viszont volt és van pár pozitívum, ezt is be lehet vallani.
Legalábbis amíg a migrációs útvonal át nem tevődik ide.
A testület érvénytelenítette a Diszkriminációellenes Tanács korábbi határozatát.
Az ünnep mellett vagy ellen állást foglaló nacionalistákkal szemben intézkedni fognak a hatóságok – szögezi le a prefektúra közleménye.
Sem az ügyiratokhoz, sem a gyanúsítottakhoz nem férhetnek hozzá a sajtósok, ha a CSM bevezeti drasztikus szigorításait. De akkor ki fogja megírni, hogy éppen kit visz el a DNA?
Ahogy szorul a hurok Liviu Dragnea és bandája körül, úgy tolják büntetőügyes vezérek a szociáldemokrata pártot a nemzeti szocializmus irányába.
A szökevényt több találta érte, de túlélte.
Mert tömegesen megy külföldre dolgozni a fiatal szürkeállomány.
Nem, nem „départament”, ahogy a frissen kihelyezett négynyelvű táblákon olvasható.
Ratko Mladics egykori boszniai szerb hadseregparancsnokot többek között népirtásban is felelősnek találták.