Szerző: Szűcs László
2014. január 30. csütörtök, 08:34
Az RMDSZ nem tehet fel májusban újra mindent a román választók közönyére.

„Sajnálatos módon addig Londonba sem megy el dolgozni mind, ráadásul egy önálló EMNP-lista a benne üldögélő derék kamikázékkal ijesztően magassá tudja tenni az elérendő küszöböt. Pár hete még az látszott a valószínű forgatókönyvnek, hogy Tőkés László simán átbútorozik a Fidesz EP-listájának valamely biztos helyére. Ám az utóbbi időben konok hallgatás veszi körül e lehetőséget.

Közben hiteles forrásokból hallani, hogy a Fideszen belül fontos szereplők (ha ugyan Orbán mellett lehet-e igazán fontosnak lenni) aggodalmas tekintettel szemlélik a volt püspök indítását (s ez a megoldás a KDNP-seknek sem a szíve csücske). Ettől még ott lehet majd a befutók közt, két-három jó szlogen, kis marketing, s kifoltozva a gyenge pontok. Másfelől az ő indulása Fidesz-színekben, Magyarországon elég rossz helyzetbe hozná pártját, Toróékat. Utóbbiak ezért is kezdhetik felemlegetni az önálló indulás gondolatát.

Ahogy online laptársunk, a Maszol illusztrálta, az EMNP decemberben még nem számolt komolyan ezzel, a párt elnökének arról sem volt tudomása, hogy 200 ezer támogató aláírás összegyűjtése a feladatuk. Politikai szempontból nekik e pillanatban előnyösebb Tőkéssel együtt szerezni két százalékot, mint nélküle öt tizedet, illetve nélküle el sem indulni."

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/219
A román tanácsosok is megszavazták az EMNP kezdeményezését, hogy a magyar nemzeti ünnepen vendégeljék meg az ünneplőket, az RMDSZ miatt mégsem lesz belőle semmi.
Most aztán vakarhatja a fejét Dragnea úr is, meg Iohannis úr is. Meg úgy általában, minden fejes. Sabin Gherman írása.
Az Európa Tanács nemzeti kisebbségek védelméről szóló keretegyezmény tanácsadó bizottsága a Székelyföld név használatának tiltására, a hivatali anyanyelv-használatra és a kétnyelvű utcanévtáblákra is kitér.
A nagyon alapos és pragmatikus elemzésnek tűnő szövegben végig ott bujkál az üzenet: Románia Orbán Viktor csicskája!
Bár tizenkilenc pályázat érkezett az útügyhöz a 60 kilométer megépítésére, nem fogják elkapkodni a kivitelezést.
A magyarországi választások mocskába belekevert erdélyi magyar családnak többen is felajánlották a jogi segítséget.
Uniót kiáltottak a moldovaiak. Aztán ellenuniót. És erre már a románok is megragadták az egyesülés bikájának szarvát.
Kis román szélsőséges heraldika Hans Hedrich kommentárjával. Sokan ismerik ezeket a furcsa jelképeket, így együtt mégis ijesztően idegenül hatnak.
Kolozsvár polgármestere azt ígérte, hogy a közeljövőben kihelyezik a még hiányzó többnyelvű városnévtáblákat.
Mert Romániában még mindig háborús bűnösként tartják nyilván az írót, annak ellenére, hogy az amerikai hatóságok több ízben is megalapozatlannak találták a román kiadatási kérelmeket.
A hollandok világcsúccsal is csak bronzérmesek lettek.
Hány sebből és miért vérzik a Kínát is „legyőző” román gazdaság? Tessék. És persze a magyarok megint jobban teljesítenek.
Mindenki nyugodjon le, nem a magyarok keze van a dologban. Hanem az anyatermészeté. Igaz, nem tudni, ő milyen nemzetiségű.
Hasznos és jó dolog a korrupcióellenes harc. De a saját háztájon is rendet kell tartani. Mert könnyen megfúrhatják a DNA hajóját, ha nem vigyáz.