Szerző: Szűcs László
2014. január 30. csütörtök, 08:34
Az RMDSZ nem tehet fel májusban újra mindent a román választók közönyére.

„Sajnálatos módon addig Londonba sem megy el dolgozni mind, ráadásul egy önálló EMNP-lista a benne üldögélő derék kamikázékkal ijesztően magassá tudja tenni az elérendő küszöböt. Pár hete még az látszott a valószínű forgatókönyvnek, hogy Tőkés László simán átbútorozik a Fidesz EP-listájának valamely biztos helyére. Ám az utóbbi időben konok hallgatás veszi körül e lehetőséget.

Közben hiteles forrásokból hallani, hogy a Fideszen belül fontos szereplők (ha ugyan Orbán mellett lehet-e igazán fontosnak lenni) aggodalmas tekintettel szemlélik a volt püspök indítását (s ez a megoldás a KDNP-seknek sem a szíve csücske). Ettől még ott lehet majd a befutók közt, két-három jó szlogen, kis marketing, s kifoltozva a gyenge pontok. Másfelől az ő indulása Fidesz-színekben, Magyarországon elég rossz helyzetbe hozná pártját, Toróékat. Utóbbiak ezért is kezdhetik felemlegetni az önálló indulás gondolatát.

Ahogy online laptársunk, a Maszol illusztrálta, az EMNP decemberben még nem számolt komolyan ezzel, a párt elnökének arról sem volt tudomása, hogy 200 ezer támogató aláírás összegyűjtése a feladatuk. Politikai szempontból nekik e pillanatban előnyösebb Tőkéssel együtt szerezni két százalékot, mint nélküle öt tizedet, illetve nélküle el sem indulni."

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/219
Anya, apa, gyerekek, kutya, macska, haverok, buli, zene, pihenés, eszem-iszom, szórakozás, lazulás – ez folyt a hétvégén a gyalui vár kertjében, Kolozsvár szomszédságában.
Kérdés: a Szuverén Fejlesztési és Beruházási Alap zseniális gazdasági megoldás, vagy zseniális korrupciós terv?
Csakhogy ők a belvárosban gyülekezhetnek, míg az LMBTQ-közösség – idén is – egy kevésbé szem előtt lévő helyszínen.
Az eset hétfő délután történt a Kerekdombon.
Svédország és Dél-Korea csapata esett egymásnak. Egy árva tizenegyes slisszolt be a hálóba.
A szociáldemokraták levagdosnák az elnök szárnyait. Hovatovább nyíltan vállalt céljuk: a parlamentáris köztársaság. Na de, mi lesz Klaus Iohannisszal?
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Nem bírtak Neymarék a svájciakkal.
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.
A nagybányai polgármester keresetlen szavakkal hajtotta el a vérbe a bukaresti vízfejet. Igaz, elsősorban gazdasági okokat sorolt fel az autonómia mellett, de már ez is nagy dolog.