Timi
2014. január 29. szerda, 20:02
Az európai országok közül Románia a legegészségtelenebb. Hollandiába kellene költözni az egészségért?

Az Egészségügyi Világszervezet, az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet adatai alapján Románia az 51. legegészségtelenebb ország – derül ki abból a jelentésből, amit az ivóvíz és az élelmiszer hozzáférhetősége, az alapvető élelmiszerek megfizethetősége, az étel és ivóvíz minősége és az egészséges táplálkozás szempontjai szerint állítottak össze. 

Az európai országok közül Fehéroroszország, Albánia, a Moldovai Köztársaság, Törökország és Azerbajdzsán végeztek rosszabb helyen. 
 
Az élelem mennyisége megfelelő, viszont a megfizethetőség, az egészséges táplálkozás és az élelemminőség jelentős kívánnivalókat hagy maga után. Ugyanakkor az is jelentősen ront a helyzeten, hogy a lakosság 10,4%-a cukorbeteg, és 19,1%-a elhízott – írja a Transindex. 
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/209
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.